Als je bedrijf een magazijn heeft, dan wil je natuurlijk dat het magazijn overzichtelijk blijft zodat jij en je werknemers efficiënt kunnen werken. Voor jou en je werknemers is het namelijk niet erg fijn als het magazijn een puinhoop is en jullie moeten zoeken naar bepaalde producten. Slimme ondernemers kiezen er daarom voor om magazijnstellingen te plaatsen waardoor het magazijn er netjes en geordend uit ziet. Er zijn veel verschillende soorten stellingen, maar welke heb jij precies nodig? Hier vind je daar meer informatie over. 

 

Wat ga je opslaan in je magazijn?

Het is als eerste belangrijk om te weten wat voor spullen je op gaat slaan in het magazijn, want dit bepaalt uiteindelijk wat voor magazijnstelling je aan gaat schaffen. Ga jij bijvoorbeeld kleine producten opslaan in het magazijn? Dan kan je het beste een legbordstelling aanschaffen met de daarbij horende magazijnbakken. Hierdoor is het onmogelijk dat het magazijn een puinhoop wordt en je mogelijk producten kwijtraakt. Magazijnbakken kan je daarnaast ook voorzien van een label waardoor je werknemers weten waar ze moeten zoeken. Dit is zeer handig want je werknemers kunnen zo op een efficiënte manier werken en dat is enorm belangrijk. 

Wordt er van een heftruck gebruik gemaakt?

Producten kunnen in grote aantallen aangeleverd worden door je leveranciers. Vaak wordt dit dan gedaan op pallets. Het is voor je werknemers erg vervelend om de producten te moeten tillen naar de andere kant van het magazijn. Daarom maken veel bedrijven met een magazijn gebruik van een heftruck. Als dit ook bij jouw bedrijf het geval is, dan kan je het beste palletstellingen aanschaffen. Palletstellingen zijn stellingen waar producten met pellet en al op komen te staan. Dit is erg handig want je kan bijvoorbeeld extra voorraad hebben en deze voorraad tijdelijk opbergen in een palletstelling.

Zijn de stellingen wel stevig genoeg?

Het is erg belangrijk dat je wel stellingen aanschaft die sterk genoeg zijn. Als dit niet het geval is en je stalt er honderden tot duizenden loodzware producten, dan is de kans groot dat de stelling instort. Je producten zijn dan zodanig beschadigd dat ze niet meer verkocht kunnen worden en daarnaast is de kans op een ernstig bedrijfsongeval ook erg groot. Stellingen worden gekeurd en gecertificeerd. Aan de stellingen kun je zien hoeveel gewicht ze kunnen dragen en hoeveel gewicht ze mogen dragen. Inspecties controleren bedrijven regelmatig of zij zich wel aan de eisen houden dus het is altijd verstandig om ervoor te zorgen dat je bedrijf aan de eisen voldoet.