Als je binnenkort op vakantie wilt gaan en je beschikt over een elektrische fiets, dan wil je het liefst je elektrische fiets meenemen. Veel mensen in Nederland gaan jaarlijks naar de bekende en prachtige natuurgebieden van Frankrijk. Dit zijn voor fietsers de beste plekken om te kunnen fietsen. Het is niet alleen uitdagend vanwege de hellingen, maar ook kom je langs de prachtigste gebieden van Europa. Als jij je elektrische fiets mee wilt nemen op vakantie, dan moet je op enkele punten letten. Je wilt namelijk zorgeloos kunnen fietsen als je op vakantie bent. Hier vind je meer informatie over op welke punten je moet letten als jij je elektrische fiets mee wilt nemen op vakantie.

 

Controleer de volledige fiets

Het is erg belangrijk dat wanneer jij je elektrische fiets mee wilt nemen op vakantie, dat je altijd de volledige fiets controleert. De banden moeten niet versleten zijn en dus voldoende profiel hebben aangezien jij met je e bike door bergen gaat fietsen. Ook is het belangrijk dat de verlichting van je fiets werkt en dat de batterij ook volledig in orde is. Als je een elektrische fiets hebt, dan weet je hoe vervelend en zwaar het kan zijn als de batterij leeg is. Als je batterij defect raakt in Frankrijk, dan kan je de gehele vakantie niet meer fietsen aangezien fietsenwinkels al snel honderden tientallen kilometers verwijderd zitten. Het is verstandig om altijd een reservebatterij mee te nemen, maar ook om een reparatieset aan je fiets te binden. Hier zit dan gereedschap in voor het aanspannen van banden, maar ook voor het bevestigen van bouten en moeren. 

 

Fietsendrager voor de auto 

Als je met een camper op vakantie gaat naar een ander land, dan is de camper vaak voorzien van een opslagruimte waar jij je fiets kan stallen. Als dat niet het geval is en je dus met de auto op vakantie gaat, dan moet je hier een speciale fietsendrager voor aanschaffen. Een fietsendrager voor de auto kost enkele honderden euro’s en je bent altijd verplicht om de fietsendrager van een kenteken te voorzien. Mocht je dit niet doen, dan is de kans enorm groot dat je hiervoor een boete krijgt. Je gaat namelijk honderden kilometers reizen en de kans dat je politie tegenkomt, is enorm groot. Zorg er ook voor dat de fietsendrager goed bevestigd wordt, want jij wilt je elektrische fiets natuurlijk niet verliezen en/of een ongeluk veroorzaken.