Laten we het eens over bijzondere verpakkingsmaterialen hebben. In dat kader willen we je graag kennis laten maken met een stazak en met gripzakjes. Het moge duidelijk zijn dat de mogelijkheden wat betreft verpakkingsmaterialen de afgelopen jaren enorm gegroeid zijn. Elk product is tegenwoordig op perfecte wijze te verpakken. Er kan wat dat betreft steeds maatwerk geleverd worden.

De benaming kan soms voor wat verwarring zorgen

De benamingen van de zakken wil nog wel eens voor wat verwarring zorgen. Neem de gripzakjes. Wist je wel dat die vooral gebruikt worden voor goed bootbeheer? Met gripzakjes voorkom je namelijk opwaaiend dekzeil en zorg je er bovendien voor dat het dekzeil steeds strak blijft. Wist jij dat wel? 

Perfect voor het verpakken van voedingswaren

Misschien nog wel meer bijzonder ten opzichte van gripzakjes zijn de zogenaamde stazakken. Deze zakken bieden nogal wat voordelen en vooral mogelijkheden. Een stazak is een perfecte zak voor het verpakken van bijvoorbeeld voedingswaren in de vorm van poeders, kruiden, sauzen, koffie, pilletjes en voedingssupplementen. Een nadrukkelijk voordeel ten opzichte van de meer traditionele manieren van verpakken is met namen dat niet gevulde stazakken beduidend minder ruimte in beslag nemen. De toepassingsmogelijkheden zijn bovendien groter en bovendien leent de stazak zich bij uitstek voor het bedrijven van marketing. 

In plastic maar steeds vaker in uitvoeringen van papier

Een stazak is maatwerk geworden. Je hebt ze tegenwoordig in nagenoeg elke uitvoering en in heel veel verschillende opties. Zo zijn ze er met zipper sluiting. Daardoor zijn de verpakkingen hersluitbaar. Je hebt ook stazakken met een speciaal venster. Zo zie je dus wat je verpakt. Doorgaans wordt de stazak uitgevoerd in plastic. Ze zijn er echter ook steeds vaker in uitvoeringen van papier. Sterker nog, de stazak met schenktuit is ook al gemeengoed geworden. Dat heeft zeker ook met het milieu te maken.

De rol van de verpakking wordt steeds belangrijker

Behalve de inhoud wordt de rol van verpakking steeds belangrijker. De wijze waarop iets verpakt is kan de doorslag geven om iets wel of niet te kopen. In dat opzicht kun je met de stazak het verschil maken. Het biedt alles om er iets heel leuks en aantrekkelijks van te maken. Het is opnieuw een belangrijk voordeel van dit specifieke verpakkingsmateriaal. Doe er je voordeel mee. Stazakken kun je ook al perfect laten bedrukken. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor marketingdoeleinden. Je kunt van de stazak tegenwoordig zoiets als een kunstwerk maken en de stazak heeft enorm gewonnen aan uitstraling. Al met al is de stazak een zeer veelzijdig product geworden met heel erg veel mogelijkheden.