Een schrijfmap, voor vele onmisbaar. Terwijl er genoeg mensen zijn die ook geen idee hebben wat een schrijfmap precies is en wat je ermee kan doen. Waarom is en schrijfmap nou onmisbaar? Of waarom is het nou zo handig en waar gebruik je het dan precies voor?

Als je een studie volgt of een kantoorbaan hebt, herken je het vast wel dat je dagelijks een stapel papier met je mee draagt wat niet mag verfrommelen of mag verscheuren. Sommige proppen al die bladeren bij hun laptoptas, maar dit is niet per se functioneel. Je raakt notities kwijt, laat het liggen, moet het weer opnieuw maken, ga zo maar door. Dit is natuurlijk harstikke onnodig en vervelend. Om dit te voorkomen, schaf een schrijfmap aan! Hierdoor houd je alle papieren gemakkelijk samen zonder je zorgen te maken dat je het kwijtraakt.

Georganiseerd

Als je studeert ervaar je al genoeg stress. Deadlines, drukke dagen en tentamens. Extra stress om je aantekeningen en module handleidingen te verliezen kan je er dus niet per se nog bij hebben. Een schrijfmap is heel handig omdat je alle notities de je maakt en alle module handleidingen die je overhandigd krijgt, samen bij elkaar kunt stoppen in een map. Georganiseerder of netter kan je het niet krijgen.

Naast dat je je notities kunt bewaren heeft een schrijfmap ook een hele handige indeling. Je kunt een schrijfblok erin kwijt, een pen en in sommige gevallen visitekaartjes of andere pasjes uit je portemonnee. Een pen is een goed voorbeeld van iets wat altijd los in je tas zit waar je altijd naar moet zoeken. Als je deze standaard in je schrijfmap opbergt hoe je er nooit meer naar te zoeken. Het lijkt dus eigenlijk op een kleinere tas in je grote tas.

Soorten schrijfmappen

Je zal vast denken, bestaan er ├╝berhaupt verschillende soorten schrijfmappen? Ja, die bestaan er! Sommige schrijfmappen zijn voorzien van een rits waarmee je de boel kan dichtritsen en je zeker weet dat alles erin blijft zitten. Dit is bijvoorbeeld de meest handige map als je allerlei losse papieren erin mee vervoert. Als je een kantoorbaan hebt en veel verschillende visitekaartjes met je meedraagt is het handig om een schrijfmap te nemen met allerlei steekvakjes. Hier kan je al die visitekaartjes in opbergen. Zo heb je verschillende mappen met verschillende indelingen die voor verschillende functies handig is. Denk aan penhouders, iPadhouders, een ringband, ga zo maar door. Je kan het je allemaal zo gek nog niet bedenken. Ga dus ook zeker van tevoren na waar je je schrijfmap het meest voor wil gebruiken voordat je er een aanschaft.