Steeds meer ondernemers kiezen voor groene energie, ook in Rotterdam. Deze vorm van duurzame energie is de laatste jaren in populariteit gestegen. Er is meer aanbod dan ooit en de aanbiedingen omtrent zakelijke groene energie liegen er niet om. Je kunt tegenwoordig voor een hele aantrekkelijke prijs de goede vorm van energie afnemen. Toch zijn er nog veel ondernemers die niet precies weten waarom ze zouden moeten overstappen op groene energie zakelijk. Dat geeft natuurlijk helemaal niets; het is nooit te laat om te leren. Er zijn verschillende redenen waarom de overstap op duurzame energie belangrijk is. In dit artikel geven we je een korte introductie over groene stroom voor op de zaak en waarom je daarvoor zou moeten kiezen.

Wat is groene energie precies?

Voordat we meer vertellen over de voordelen van groene zakelijke energie is het belangrijk om duidelijk te hebben wat groene energie precies is. Groene stroom zelf is niet anders dan grijze stroom: je merkt geen verschil in de stroom die je gebruikt vanuit de stopcontacten binnen je bedrijf. Het verschil zit hem in hoe beide soorten energie zijn opgewekt. Groene energie wordt namelijk, in tegenstelling tot grijze energie, opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. De zon, de wind en het water zijn onder andere bronnen waaruit dergelijke verantwoorde energie kan worden gehaald. Hierbij komt veel minder CO2 vrij dan bij het opwekken van grijze energie, waarvoor ook nog eens fossiele brandstoffen worden verbruikt. Kort samengevat is groene stroom een stuk beter dan grijze stroom voor het behoud van de wereld.

Waarom kiezen voor groene zakelijke energie?

Dit is direct de grootste reden waarom je als ondernemer moet kiezen voor zakelijke groene energie. Een steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu is nodig wanneer je wilt dat je bedrijf kan blijven bestaan. Maar er is meer: wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse overheid ondernemers in dit land verplicht om ook maar iets te doen aan energiebesparing binnen het bedrijf? Er worden zelfs boetes uitgedeeld voor bedrijven die niet kunnen aantonen dat ze energiebesparende maatregelen nemen. Een van de gemakkelijkste stappen die je kunt ondernemen tot een duurzamer bedrijf is de overstap op groene zakelijke energie. Het leuke hiervan is, is dat deze overstap je uiteindelijk ook nog eens veel geld bespaart. Dat is helemaal het geval wanneer je zou kiezen voor het zelf opwekken van je stroom met bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen. Daarmee wek je namelijk je eigen gratis zakelijke groene energie op.

Hoe vind je de beste groene energiedeal?

Heb je interesse in het overstappen op groene energie voor je bedrijf en wil je daarvoor de beste deal vinden? Logisch. De beste groene energiedeal scoren gaat gemakkelijker dan je misschien denkt. Het is handig om voor je zoektocht te weten wat je jaarlijkse ongeveer verbruikt aan zakelijke energie. Daarnaast moet je weten voor wat voor soort energiecontract je wilt gaan: kies je voor een contract met een vast tarief of liever voor eentje met een variabel tarief? Vervolgens kan het vergelijken beginnen: via het handige vergelijkingssysteem van Minder.nl scoor je binnen enkele seconden de beste energiedeal. Daar hoef je verder zelf niet eens meer zoveel voor te doen, hoe handig is dat?