Ik vind Rotterdam een geweldige stad. De sfeer, de architectuur, de mensen, ik denk niet dat er in Nederland een vergelijkbare plek te vinden is. Rotterdam ademt iets werelds en heeft de allure van een grote stad. Dat maakt Rotterdam in mijn ogen anders dan andere Nederlandse steden. Rotterdam heeft iets unieks. En de afgelopen jaren heb ik het gevoel dat dit ook andere mensen begint op te vallen. Ik zie steeds meer toeristen en dagjesmensen in de stad, zowel uit binnen- als buitenland. En dat vind ik een goede zaak. Ik deel graag mijn geliefde stad met anderen! In deze blog noem ik een paar kanten van de stad die elke toerist zou moeten ontdekken! 

De havens

Dit is waar Rotterdam groot door is geworden: de Rotterdamse havens. Deze havens hebben de geschiedenis van de stad getekend, en drukken nog steeds hun stempel op de stad. Havensteden hebben altijd een bepaalde sfeer en trekken een bepaald soort publiek. Ook in Rotterdam is dat goed terug te zien.  Bij een bezoek aan Rotterdam mag dit aspect zeker niet ontbreken. Doe een tour door de havens of ga op stap in een van de oude zeemanskroegen. Ik beloof je dat het de moeite waard is!

Cultuur

Rotterdam is een stad vol cultuur. Er zijn talloze musea, galerijen, concertzalen of pop-up events. Het aanbod wisselt snel en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Of je nu van klassieke kunst houdt of meer van modern met een twist, in Rotterdam kun je het allemaal vinden! Ook staan er in de openbare ruimte allerlei kunstwerken en is er op verschillende plekken graffiti te zien. Rotterdam bruist.

Culinair

De afgelopen jaren zijn er in Rotterdam heel veel bijzondere restaurants en eetgelegenheden bijgekomen. En dit is niet alleen maar zo in het centrum maar ook in het gebied rondom de oude haven en in allerlei (woon)wijken rondom het centrum. Gerechten onderscheiden zich door hun bijzondere opmaak en keuze aan ingrediënten. Must-see is natuurlijk ook de Markthal, een bijzonder gebouw waar elke dag een indoor-markt wordt gehouden. Culinair genot op z’n best!

Rotterdam is dus een afwisselende stad, waar voor iedereen iets te beleven valt.  In een dag kun je al veel zien maar leuker is het om ook te overnachten. Zo heb je de kans meer van de stad te leren kennen. Er zijn ontelbare hotels, hostels en airbnb’s te vinden in Rotterdam. Zoek eens online voor een hotel rotterdam centrum.  Door te kiezen voor een hotel in het centrum van rotterdam, kun je alles lopend of met het ov-goed te bereiken. Het maakt niet heel veel uit in welk gedeelte van de stad of in welke hotel in rotterdam centrum je slaapt.