Veel mensen hebben last van te veel zonlicht in huis. Soms is het wat extra fijn om het wat minder licht te hebben in je woonkamer of in je slaapkamer. het zorgt er namelijk ook voor dat het vooral tijdens de zomermaanden super warm wordt in huis. Hierdoor kun je bijvoorbeelds screens nemen. Deze zorgen ervoor dat jouw huis minder fel licht naar binnen toe laat en dat is natuurlijk erg fijn. 

Wat zijn screens? 

Screens ofwel een screendoek is simpelweg een doek van een wat donkerdere kleur. Deze doek laat wel licht door, maar verminderd de licht die een huis binnen treed. Dit kent natuurlijk veel goede voordelen. Deze screens worden gemonteerd aan de zijden van het raam. Deze zijn bovendien ook beschikbaar in verschillende vormen en opties. Zo heb je er ook een met een ritssluiting. Verder heb je ook een behoorlijke keuze in kleur en formaat. Aansluitend op jouw ramen worden de screendoeken gemaak. Hierna is het een kwestie van monteren. Buiten dat deze doeken erg makkelijk in gebruik zijn, zijn deze ook ideaal. Dit komt doordat veel huizen last hebben van extreem veel zonlicht en dit brengt natuurlijk ook een paar nadelen met zich mee. 

Waarom screens? 

Waarom heeft jouw huis dan screens nodig? Allereerst is het handig om screendoeken te laten monteren. Vooral als je woont in een huis die te veel zonlicht accepteert. Het kan super warm worden in huis en dit brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee. Zo kan het zelfs de geur in huis beïnvloeden. Doordat spullen te snel warm worden, kunnen ze overhit raken, smelten of naar geur afgeven. Ook kent het voordelen voor jouw huis tijdens de wintermaanden. Je kunt screens namelijk uitzetten, waardoor het iets warmer kan zijn in huis. Hierdoor hoef je dus ook niet zo snel meer de verwarming aan te zetten. Bovendien zitten deze screens erg goed vast, hierdoor zul je geen windstoten op jouw raam voelen. Ook dit is natuurlijk erg fijn. Screens zijn dus zowel voor de winter als voor de zomer erg ideaal. Je voorkomt hiermee namelijk verschillende problemen die je elk seizoen kunt meemaken. 

De ritsscreens

De ritsscreens zijn de populairste screens op het markt. Deze kunnen namelijk werken op zonne-energie en hoef je dus niet aan stroom te schakelen. Dit is natuurlijk erg fijn. Tijdens de zomermaanden zal hij dus effectief werken en tijdens de donkere wintermaanden kan het zichzelf bijvoorbeeld uitzetten. Verder zijn de screens ook beschikbaar in verschillende kleuren. De populairste kleuren zijn blauw, grijs en bruin. Deze kleuren passen vaak goed bij een huis. Echter kun je het natuurlijk zo anders mogelijk maken. Je kunt zelf de keuze maken over welke kleur jij jouw screens wilt hebben. Ook het formaat van deze screens kun je dan vermelden. Deze worden namelijk helemaal op maat gemaakt.