In Nederland kun je door het gehele land overal brievenbussen vinden. Deze zijn vooral te herkennen aan de oranje kleur en zijn eigenlijk overal door het land tegen te komen. Als je op zoek bent naar een brievenbus, is de kans groot dat deze in de buurt van een supermarkt te vinden is. Je kunt er brieven mee verzenden door zowel Nederland als het buitenland. Ook zijn er verschillende maten brieven en post dat je kunt versturen. 

 

De grootte brieven die je kunt verzenden per post

Als je een brief met de brievenbusdoos wil versturen zul je rekening moeten houden met het formaat brieven dat je mag versturen. Wanneer je een product wil verzenden mag deze ook niet te groot zien. Als het product groter is dan een hoogte van 27 mm zul je dit als een pakketje moeten verzenden in plaats van als een brief. De brievenbuspost in Nederland mag niet groter zijn dan 380x265x32. Ook zul je rekening moeten houden met het gewicht. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten waar je de brief naartoe stuurt. Er zijn op een brievenbusdoos vaak twee verschillende dozen te vinden. De eerste zal zijn voor postcodes bij jou in de buurt. De tweede doos zal overig op staan. Dit is bedoeld voor post dat niet tussen de bijbehorende postcodes hoort van de andere doos.

Een postzegel op de brief plakken

In Nederland zul je bij het versturen van een brief er een postzegel op moeten doen. Door er een postzegel op te doen weet de bezorger die je brief uit de brievenbusdoos haalt dat je hebt betaald. Er zijn verschillende soorten postzegels. Je kunt deze postzegels in verschillende winkels kopen bij jou in de buurt. Des te hoger het gewicht is van de brief of het product dat je verstuurd, des te meer je zal moeten betalen voor de postzegel. Je hebt postzegels voor meer gewicht, maar kunt er ook meerdere postzegels van een kleiner gewicht op plaatsen.

 

Andere manieren van verzenden in plaats van met brieven

Natuurlijk zul je als je een groter product wil verzenden dit niet met de brievenbus kunnen verzenden. Als dit het geval is dan zul je het in een kartonnen doos moeten verpakken en de adressen op de doos moeten noteren. Vervolgens kun je deze vaak bij een supermarkt achterlaten die ervoor zorgt dat je pakketje wordt verzonden. Ook hier zul je voor het gewicht van je pakketje moeten betalen bij het verzenden.