Je kunt veel geld besparen door je isolatie te updaten. Hiervoor hoef je echt geen moeilijke kunsten uit te halen. Natuurlijk kun je kiezen voor spouwmuurisolatie of het laten isoleren van je kruipruimte, maar je kunt ook veel zelf doen. Kies bijvoorbeeld voor schuindak isolatie. Deze isolatie zorgt ervoor dat de warmte je huis niet via het schuine dak kan verlaten. We weten allemaal dat warmte stijgt en het is dus jammer als je beneden stookt en de warmte via het trapgat zó via het dak je huis uit vliegt. Schuindak isolatie is niet moeilijk aan te brengen, als je maar de juiste materialen hebben om mee te werken. 

Schuindak isolatie breng je zelf aan

Voor je de schuindak isolatie aanbrengt, zul je eerst eventuele lekkages moeten verhelpen, je kunt er immers nu nog bij. Zorg dat je dak tiptop in orde is en dan kun je beginnen. Je brengt eerst raggels aan op de juiste onderlinge afstand. Je kunt hiervoor vurenhout gebruiken, na het afwerken zie je er verder niets meer van. Tussen de raggels breng je dan de schuindak isolatie aan. Deze snij je gemakkelijk op maat met een scherp broodmes of een ander gekarteld mes. Het is wel slim om je goed te kleden voor deze klus. Draag in ieder geval een pet, een mondkapje en een beschermende bril. Zo voorkom je geïrriteerde plekken op je huid en in je ogen.

En dan komt de afwerking

Heb je alle schuindak isolatie op de juiste manier aangebracht? Dan wordt het tijd voor de afwerking. Door gipsplaten plafond aan te brengen, zorg je in een mum van tijd voor een keurige afwerking. Ook hier is het weer van belang dat je de juiste materialen en gereedschappen gebruikt. Kies een scherp mes om de gipsplaten op maat te kunnen maken en vergeet ook niet om speciale gipsplaatschroeven bij te bestellen. Zo zorg je voor de netste afwerking en is de zolder al snel weer bewoonbaar. En beter dan ooit!

Isoleren is niet alleen beter voor je portemonnee

Isoleren is ook een stuk beter voor het milieu. Door goed te isoleren zorg je ervoor dat je veel minder hoeft te stoken en dus wordt er, in geval van centrale verwarming, minder gas gebruikt. Er hoeft dan dus minder gas worden gewonnen, dat is al goed nieuws. Als er minder gas wordt gebruikt om huizen te verwarmen, komt er minder uitstoot vrij. Dit is weer een stuk beter voor de luchtkwaliteit. Door te isoleren werk je mee aan een betere toekomst.