Het meest populaire alternatief voor de traditionele crypto valuta is Bitcoin Cash. Deze specifieke munt heeft veel “buzz” gehad, omdat het voor het eerst ongeveer twee jaar geleden werd geïntroduceerd. In die tijd werd het gebruikt als een testprogramma door een van de leden van de Foundation Digital Valuta, die het bestaande betalingssysteem zou moeten doorbreken door iets te maken dat op grotere schaal zou werken dan de meeste alternatieven. Tijdens dit proces bleek door de funderingsleden dat het mogelijk was om een betalingssysteem op te zetten met behulp van een netwerk van computers in plaats van een eenmalig betalingssysteem te gebruiken. Sindsdien hebben andere cryptosurfs het Bitcoin-betalingssysteem ook goedgekeurd, en vormt het nu de basis voor de meerderheid van de beschikbare investeringen op de wereld.

Bitcoin Cash

Een van de dingen die bitcoin cash kopen aantrekkelijk maakt voor zowel institutionele als particuliere beleggers is het feit dat het de problemen vermijdt die de meeste andere alternatieve valuta's hebben met hun betalingssysteem. De meeste traditionele crypto zijn gebaseerd op bewijstechnologie, waarbij een bepaalde hoeveelheid computervermogen wordt gebruikt om te bevestigen dat een bepaalde transactie is gebeurd, zonder de noodzaak van een centrale autoriteit. Dit betekent dat er geen enkel punt van controle is over het systeem, en het is veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf dan andere protocollen. Omdat er geen controlepunten of gezaghebbende cijfers zijn, zijn er ook geen significante kosten in verband met het gebruik van het systeem. Omdat de software open source is, kan iedereen die een alternatieve versie van het protocol wil bouwen, dit met relatief gemak doen. Een kleine mijnbouwoperatie kan beginnen met minder kapitaal dan een groot multinationaal bedrijf, en ze kunnen al enkele jaren levensvatbaar blijven zolang ze een goede service bieden en de kosten laag blijven. Dit feit heeft het bitcoin-kasstelsel aantrekkelijker gemaakt voor startups dan andere methoden om te investeren.

Problematieken

Dit brengt echter een potentieel probleem met zich mee. Het probleem is dat de regeringen van verschillende landen liever de verdeling van bitcoin-contanten zouden beperken dan het toestaan om te laten circuleren. Dit komt neer op een aantal concurrerende belangen. Aan de ene kant worden de regeringen die het aanbod van valuta's willen beperken vaak gemotiveerd door handelsproblemen. Dat betekent dat ze er de voorkeur aan zouden geven dat de meest bruikbare valuta degenen zijn die het meest wijdverspreide gebruik krijgen. Door het aantal beschikbare valuta's te beperken, beschermen ze zich tegen deflatie door er zeker van te zijn dat hun binnenlandse markt hun economische belangen dient.