Na een tijdje is het logisch dat er een moment komt waarop je bedrijfspand wel een likje verf en hier en daar kan gebruiken. Wanneer het zo ver is gaat er van alles door je hoofd over de aanpak van de renovatie. Je moet een datum hebben, bedenken door wie je het laat uitvoeren en misschien heb je zelfs een tijdelijke werkplek nodig. Het kan allemaal en dat dit stress kan veroorzaken moeten we niet vergeten. Zit het moment van renovatie er bij jou ook aan te komen, lees hier dan wat je moet weten om de renovatie vlekkeloos te laten verlopen.

Ga na wat er moet gebeuren

Je kunt natuurlijk niet aan iets beginnen waar je nog geen concreet plan voor hebt gemaakt. Daarom is het allereerste dat je moet doen voordat je aan een verbouwing gaat beginnen, het maken van een checklist. Bedenk wat voor resultaat je wilt na de renovatie en ga na wat je nodig hebt om dit resultaat te behalen. Door alles van tevoren op te schrijven kun je ervoor zorgen dat je geen dingen over het hoofd ziet. De hele renovatie zal over het algemeen gewoon een stuk beter gaan om dat je precies weet wat er van begin tot eind moet gebeuren.

Hoe lang gaat het duren?

Heel goed als je weet wat er allemaal gedaan moet worden, maar je moet ook een indicatie hebben van hoe lang het allemaal gaat duren. Is het nodig om een tijdelijke werkplek te zoeken? Veel mensen laten klussen uitvoeren door mensen die ze kennen. Vaak duurt de totale uitvoering van iets als stucwerk of ramen vervangen langer als je dit door een kennis laat doen. Om deze reden is het dan ook om niet je buurman (die goed is klussen), maar een vakman inschakelt om de klus te doen. Probeer voor dat de renovatie daadwerkelijk gaat beginnen wel een deadline af te spreken.

Wacht niet te lang

Als je weet dat je bedrijfspand echt onder handen genomen moet worden dan is het verstandig om meteen aan de slag te gaan. Het zou zonde zijn als je het pand in een staat laat waar je niet trots op bent en vervolgens nog mee moet betalen als je het uiteindelijk wel laat doen. Heb je in je hoofd een plan voor een renovatie? Maak meteen een checklist, bedenk wie het gaat doen en hoe lang het gaat duren!