In de stad wonen is over het algemeen echt heel fijn. Je hebt alles wat je maar zoekt in de buurt. Wil je naar de sportschool? Dan kun je vaak tot ’s avonds heel laat of vanaf ’s ochtends heel vroeg terecht. Een kopje koffie drinken op een terrasje? Dat kan gewoon om de hoek. Lekker even snel shoppen? Geen enkel probleem. Toch kiezen veel mensen ervoor om niet  in de stad te gaan wonen, maar net daarbuiten. Waarom? Omdat parkeren in de (grote) stad best wel eens een probleem kan zijn. Hoe los je dat op? Je maakt natuurlijk gebruik van het goede openbaar vervoer en in geval van nood kun je een auto huren. Zo kun je lekker leven in de stad, zonder dat je daar extra kosten voor moet maken.
Auto huren

Parkeren in de stad is duur!

Als je je auto in de buurt van je huis in het centrum wilt parkeren, dan zul je een parkeervergunning moeten aanvragen. Het is echter helemaal niet gezegd dat je deze ook direct krijgt. Het kan zomaar zijn dat je op een wachtlijst terecht komt. Tot die tijd zul je het gewone parkeertarief moeten betalen. En dat kan flink in de papieren lopen. Als je tenminste al een parkeerplek weet te vinden. Krijg je de vergunning toegewezen, dan moet je per jaar een bedrag betalen om de vergunning te behouden.

De huurfiets is een goede oplossing

Als je maar heel klein woont, dan is de kans aanwezig dat je niet eens een fiets kwijt kunt. In veel steden kun je een abonnement voor een fiets aanschaffen. Zo heb je altijd een fiets tot je beschikking, het is alleen niet altijd dezelfde fiets. Maar dat maakt natuurlijk niet uit. Voor jouw dagelijkse ritje naar het station ben je mooi geholpen met zo’n fiets!

Het openbaar vervoer in een stad is vaak goed geregeld

Incidenten daargelaten natuurlijk. Daar kan niemand wat aan doen. Maar de bus en de tram rijden iedere paar minuten en op een overstap hoef je ook nooit lang te wachten. Daarbij kan het ook nog best gezellig zijn in het openbaar vervoer. Je spreekt er weer eens andere mensen. Want iedereen in de stad, van welke cultuur of achtergrond ook, maakt gebruik van het openbaar vervoer. Dat schept toch een band. Voor je het weet zit je gezellig te kletsen en baal je ervan dat je halte eraan komt. Dat heb je met de auto zeker niet!