We weten allemaal dat het een stuk beter zou gaan met het milieu als iedereen een steentje zou bijdragen aan het scheiden van afval. Lang niet iedereen houdt zich genoeg bezig met het milieu n alles wat hierbij komt kijken. In onze stad zouden we het een en ander kunnen veranderen door allemaal een kleine moeite te doen. Voor de bedrijven is het ook een kleine moeite en omdat zij toch een hoop bedrijfsafval produceren kunnen zij een groter verschil uit maken voor het milieu dan particulieren. Hoe we de stad met zijn allen op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier kunnen gebruiken, lees je hier.

Zo kun je als bedrijf een verschil uitmaken

Lang niet elk bedrijf in onze stad houdt zich bezig met het scheiden van afval. Dat betekent dat  ze al het afval dat binnen hun bedrijven ontstaat gewoon wordt weggegooid zonder er over na te denken. De oplossing hiervoor kost niet heel veel en is makkelijk en snel te regelen. Met een kleine moeite per bedrijf kan er een grote impact op het milieu in onze stad gerealiseerd worden. Hoe je dit bij je eigen bedrijf kunt aanpakken? Containers huren per afvalsoort. Zo kun je alles kwijt in de daarvoor gehuurde container. Afval scheiden gaat op deze manier een stuk gemakkelijker.

Thuis beginnen

Ook in je eigen huis kun je afval scheiden. In meerdere winkels kun je prullenbakken vinden die hier speciaal voor bedoelt zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon een paar normale prullenbakken aanschaffen en ze allemaal voor een bepaald afvalsoort gebruiken. Het gaat er uiteindelijk om dat je de verschillende afvalsoorten van elkaar gescheiden deponeert. Hoe je dat doet maakt eigenlijk niet heel veel uit. Dat je het doet maakt daarentegen wel degelijk een verandering. Ga jij ook meteen shoppen voor een paar nieuwe prullenbakken?

Klein beginnen

Los van her scheiden van afval is het boycotten van plasticflessen ook goed om te doen. Al die flesjes die we met zijn allen gebruiken om water uit te drinken kunnen worden vervangen door een herbruikbare drinkbeker. Dat zal ook een hoop zwerfafval schelen en dus de stad schoner houden. Een schonere stad en minder plastic staan gelijk aan een stap in de richting van een verbeterd milieu. Door te doen wat je maar kunt op het gebied van afval verminderen en scheiden (voor recyclen) kun jij al een groot verschil uitmaken. Doe jij met je bedrijf of als particulier ook mee?