Als de grootste havenstad van Nederland zijn er behoorlijk wat grote bedrijven gevestigd in onze prachtige stad. De focus ligt voornamelijk op transport en logistiek. Je hebt vast de grote vrachtschepen wel eens voorbij zien varen met stapels en bergen containers. In die containers zitten allerlei goederen en producten die van A naar B vervoerd moeten worden. Bedrijven in de logistieke sector gebruiken hier diverse spullen voor. Dankzij die spullen kunnen zij garanderen dat alles veilig aankomt op de plaats van bestemming. Vandaag praat ik je bij over de verschillende processen en routes die door ons mooie Rotterdam lopen. Dus pak een kopje koffie en lees rustig dit artikel van de stadskrant Rotterdam!

Van de haven naar de weg

Er komen en gaan behoorlijk wat containers iedere dag in onze haven. Voor importproducten en voor exportproducten zijn wij een tussenstop. Wanneer een container in de haven aankomt, dan worden er gelijk behoorlijk wat processen in werking gezet. De containers moeten eerst van de schepen geladen worden. Vervolgens moet de eigenaar weten dat de container aangekomen is. Daarna worden de goederen van de haven naar de weg gebracht als goederen in een vrachtwagen. Op die manier worden de spullen van punt A naar punt B gebracht. Daarbij kan punt B in Nederland zijn of ver daar buiten. 

Het belang van goede spullen

Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen wel in het nieuws gezien dat het ook verkeerd kan gaan tijdens het transport van goederen door middel van vrachtwagens. Zo is er afgelopen maandag nog een vrachtwagen geweest die zijn lading verloor en daardoor maar liefst negen auto’s beschadigde. Dit verklaart waarom de logistieke sector zoveel investeert in goede spullen. Worden er bijvoorbeeld veel losse producten vervoerd op een pallet? Dan gebruiken ze palletranden om ervoor te zorgen dat het veiliger is, voor zowel de producten als de werknemers. Zo zijn er voor ieder onderdeel van het proces wel spullen te koop die bijdragen aan het transport en de logistiek.

Groot onderdeel van Rotterdam

Als echte Rotterdammer weet je dat de haven een belangrijk onderdeel van onze identiteit is. Veel families werken allemaal binnen deze branche. Dat is iets heel bijzonders. Waar kom je dat tegenwoordig nog tegen? Precies, alleen in Rotterdam! Voor de stadskrant ben ik altijd op zoek naar leuke, interessante en hartverwarmende verhalen over onze mooie stad. Dus ben jij een Rotterdammer in hart en nieren of ben je zojuist verhuisd naar deze havenstad? Laat het mij weten en misschien kunnen we samen een leuk artikeltje erover schrijven!