Bij een verhuizing of een verbouwing moet je enorm veel keuzes maken. Een van deze keuzes is de soort vloer die je wilt hebben. Deze keuze heeft een vrij grote impact op jouw verdere verblijf in de woning. De ene vloer is bijvoorbeeld gemakkelijker schoon te maken dan de andere vloer. Maar ook de kosten zijn vrij hoog. Zodoende is het erg belangrijk om een goede overweging te maken welke soort vloer voor jou de beste optie is. In deze blog geef ik een overzicht van de opties voor jouw vloer en geef ik de voor- en nadelen per soort vloer.

Laminaat

Laminaat is een relatief goedkopere optie in vergelijking tot het leggen van een houten vloer. Echter kan dit er ook erg mooi uit zien. In vergelijking tot het schoonmaken van vloerbedekking gaat dit bij laminaat natuurlijk veel makkelijker. Echter moet je met vloeistoffen wel oppassen dat het niet erin trekt.

Hout

Hout is de meest luxe optie voor een vloer. Het oogt meestal het mooiste, echter hoort hier ook een prijskaartje bij. Echter moet je net als bij laminaat wel oppassen met vloeistoffen. Je wilt niet dat er vlekken ontstaan, deze zijn namelijk erg moeilijk om te verwijderen.

Tegels

Tegels als vloer zijn vooral handig als je verwacht vaak schoon te moeten maken. Als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt, kan het snel vies worden in de woning. In dat geval zijn tegels voordelig. Tegels kunnen namelijk vrij gemakkelijk schoon gemaakt worden. Echter voelen tegels wel kouder aan voor de voeten. Als je hier gevoelig voor ent, kan je er eventueel voor kiezen om verwarming onder de tegels aan te laten brengen. Hier moet je echter wel een hoger budget voor hebben.

Vloerbedekking

Vloerbedekking is relatief goedkoop als je het vergelijkt met een houten vloer. Daarnaast is vloerbedekking fijner voor de voeten. Je zult niet snel koude voeten ervaren zoals dit bij tegels wel het geval kan zijn. Echter is vloerbedekking wel erg moeilijk om schoon te maken. Als je dus kinderen of huisdieren hebt, moet je hier goed rekening mee houden. Overigens kun je er natuurlijk voor kiezen om vloerbedekking alleen te gebruiken op een gedeelte in de woning waar het minder snel vies wordt, zoals de slaapkamer. Een vloerbedekking in de keuken is namelijk vragen om (schoonmaak)problemen. Zodra je hebt gekozen welke soort vloer je in jouw woning wilt hebben, begint de volgende overweging. Wil je zelf de oude vloer slopen of laat je dit doen? Wil je zelf de nieuwe vloer plaatsen of laat je dit doen?