Veel mensen weten dat een kunstgrasveld bij warm weer er goed uitziet zonder onderhoud en water geven. Maar hoe zit het als de temperatuur onder nul daalt? Op welke manier houdt het dan stand? In dit blogartikel vertellen we je hier graag meer over.

Polyethyleen en polyurethaan

De materialen van polyethyleen en polyurethaan zorgen ervoor dat kunstgras koude klimaten kan doorstaan. Bij hoge temperaturen helpt de vulling om bevriezing van de grasmat te voorkomen. Zelfs in gebieden met zware sneeuwval blijft de grasmat behouden en wordt hij niet broos of sterft hij af zoals bij natuurlijk gras. Wanneer je bij de specialist kunstgras Genemuiden de juiste soort kunstgras in huis haalt zal je zien dat, terwijl de sneeuw smelt, deze recht door de grasmat loopt. Een van de beste dingen van kunstgras in koude winterklimaten is dat wanneer de sneeuw weg is, er geen tijd of geld wordt verspild aan het proberen om uw gazon weer in die gezonde tint groen te krijgen.

Kunstgras is bestand tegen alle extreme weersomstandigheden. Of je nu met sneeuwstormen te maken hebt of geniet van de zon tijdens de zomermaanden, kunstgras is de perfecte aanvulling op je tuin.

Omgaan met sneeuw op jouw kunstgrasmat

Kunstgras kan het algemene koude weer in Nederland aan, het gaat niet dood als de temperatuur verandert en het blijft tot de lente groen. Als het bijzonder regenachtig is, kunnen kunstmatige gazons het water beter afvoeren dan een natuurlijk gazon, met een stabiele laag aggregaten onder een onkruidmembraan. Koud kunstgras heeft in wezen geen invloed op de voordelen die een gazon biedt. Kunstgras kopen en laten aanleggen biedt dus vele voordelen, of het nu mooi of slecht weer is!

Als er lichte sneeuw ligt, raden we jou aan om het op natuurlijke wijze te laten smelten of het met de hand te verwijderen als het moet worden verplaatst. Alhoewel kunstmatige gazons zijn gemaakt van taai materiaal, is het misschien geen goed idee om er een harde schep voor te nemen. In de zeldzame gevallen dat je een bijzonder koude breuk ervaart en er verdichte sneeuw of ijs is, is het opnieuw het beste om het koude kunstgras op natuurlijke wijze te laten smelten. Als de grond bevroren wordt en de afzonderlijke grassprieten hard en ijzig worden, kan het ongemakkelijk zijn om erop te lopen. Als je probeert het ijs te verwijderen, kan het gras beschadigd raken. Het is mogelijk om het gebied te zouten, maar dit wordt niet aanbevolen, omdat het de drainage van uw gazon kan beïnvloeden. Als je weet dat er in de toekomst zware sneeuw zal vallen, raden we jou aan om als preventieve maatregel een waterdicht zeil neer te leggen om jouw gazon te beschermen.