COAX kabel, we hebben er allemaal wel eens van gehoord, maar wat veel mensen niet weten, is dat we (bijna) allemaal minimaal één zo'n kabel in huis hebben. Als je namelijk je televisie en internet hebt geregeld via de kabelmaatschappij, kan je niet zonder. Je zult daar, over het algemeen niets van merken. Zo'n kabel wordt aangelegd en daar heb je geen omkijken meer naar. Tot je gaat verbouwen, er een huisdier enthousiast op knaagt of je er per ongeluk over struikelt. Dan wordt het tijd voor een nieuwe kabel. Maar waar bestel je een COAX kabel? Online natuurlijk!

Een COAX kabel aansluiten is een fluitje van een cent

Als je tenminste de juiste materialen in huis hebt. In veel gevallen wordt de kabel geleverd zonder connectoren. En dat is met een reden. De kabel wordt geleverd in een bepaalde lengte. Als er al connectoren aan zouden zitten, dan is het lastiger om de kabel precies op maat te maken. Door de connectoren los van de COAX kabel te leveren, kun je eerst de kabel op lengte maken en dan de connectoren eraan zetten. Zo heb je altijd de perfecte maat kabel. Niet te lang en ook zeker niet te kort.

Een te lange kabel lijkt handig, maar is dat niet

Want door de lengte kan het zijn dat het langer duurt voor een signaal van a naar b gaat. Onnodig lang bij een te lange kabel. Ook bestaat dan het gevaar dat de kabel op een hoopje achter een kast belandt. Dit kan ervoor zorgen dat de kabel zijn warmte, al is die maar minimaal, niet kwijt kan. En wat denk je van struikelgevaar? Je kunt daar lacherig over doen, maar je zal ze de kost moeten geven die net even achter de kabel blijven hangen. De kans dat je dan de televisie omver trekt is groot.

Bestel je kabels online

En bepaal goed welke COAX kabel je nodig hebt. Is het voor binnen? Is het voor buiten? Moet de kabel in de grond geplaatst worden? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Ook de lengte van de kabel is natuurlijk, zoals hierboven beschreven, van belang. Kies dus secuur en vraag eventueel advies via de klantenservice. Zij staan je graag te woord om je op die manier het goede advies te kunnen geven. Ook zijn COAX kabels met voorgemonteerde connectoren beschikbaar. Als dat precies de lengte is die jij nodig hebt, dan is dat natuurlijk ideaal.