Een beetje Rotterdammer is wel bekend met de vele verschillende evenementen die deze stad te bieden heeft. Het zomercarnaval waar de hele Coolsingel vol staat met dansende mensen is een geweldig hoogtepunt. Het North Sea Jazz Festival in het Ahoy is ook een echte klassieker, en op dezelfde locatie hebben we het jaarlijks terugkerende ABN AMRO World Tennis Tournament waar de tennistop bij elkaar komt voor een echt ATP toernooi. Dit jaar zou zelfs het Eurovisie Song Festival worden georganiseerd in Ahoy! Helaas heeft Corona hier roet in het eten gegooid. Maar één van de echte toppers is de Sinterklaasintocht die elk jaar traditiegetrouw ook in Rotterdam wordt gehouden.

Samen vieren

Maar Sinterklaas vieren we natuurlijk niet alleen! Dit mooie kinderfeest is juist bedoeld om samen te vieren, en dan vooral samen met je vrienden en familie. In de koude wintermaanden bij elkaar voor de openhaard, liederen zingend, cadeaus uitpakken en slecht rijmende gedichten voorlezend, zijn onderdeel van een mooi jeugdsentiment van veel mensen.

Sinterklaas gaat uiteraard ook gepaard met een groot aantal inkopen. Niet onbelangrijk zijn de pepernoten en het strooigoed. Elk jaar liggen de supermarkten altijd al veel te vroeg helemaal vol met de pepernoten, maar des te dichter we bij 5 december komen, des te minder pepernoten beschikbaar zijn.

Online bestellen

Vrijwel alles is tegenwoordig te bestellen, en zo ook pepernoten, strooigoed en andere typische Sinterklaas lekkernijen. Pepernoten kopen gebeurt online eigenlijk nog veel makkelijker dan in de lokale supermarkt. Bovendien moet je goed opletten op het verschil tussen pepernoten en kruidnoten. De meeste mensen zijn eigenlijk op zoek naar kruidnoten, maar deze worden verward voor pepernoten. In de volksmond worden pepernoten dan tegenwoordig ook geassocieerd met de kleine ronde koekjes die we zo goed kennen. Maar eigenlijk is een pepernoot meer rechthoekige blokjes, die een stuk taaier zijn!

Chocoladeletters kopen

Ook chocoladeletters zijn niet weg te denken van een geslaagd Sinterklaasfeest. De grote uitdaging van chocoladeletters is het daadwerkelijk kunnen verkrijgen van de juiste letters! Je wilt natuurlijk de eerste letter van de naam van degene voor wie je het koopt. Als je naam met een S begint, dan zit je vaak wel goed, omdat deze letter het meest wordt gemaakt, omdat dit natuurlijk voor ‘Sint’ kan worden gebruikt.

Maar wil je nou voorkomen dat je niet de juiste letter kan vinden, bestel dan vooral je chocoladeletters online. Hier kan je precies kiezen welke je nodig hebt. Je zou zelfs een getal kunnen kiezen als je een bepaalde datum of getal zou willen vieren!