Door het Corona brengen we steeds meer tijd door in en rond het huis. Hierdoor kan het best zijn dat je behoefte hebt aan iets meer sfeer, vooral in de woonkamer. In deze ruimte ben je tenslotte steeds vaker te vinden. Maar hoe creëer je nou sfeer in je woonkamer door meteen een hele verbouwing te laten plaatsvinden? In dit blog hebben we een aantal handige tips en tricks voor je waardoor je met een paar kleine aanpassingen als een hoop kan veranderen. Benieuwd welke tips en tricks dat zijn? Lees dan snel verder.

Warme kleuren

In veel huishoudens wordt er meestal gekozen voor een basic kleur. Dit is bijvoorbeeld (gebroken) wit, beige of een andere soortgelijke tint. Uiteraard niks mis mee voor de basis maar wel je wat sfeer in huis creëren, dan heb je ook andere kleuren nodig. Warme kleuren zoals pastel kleuren of aardetinten zorgen als voor een hele andere mood in huis. Deze kleuren kan je heel simpel toevoegen door een kleedje of wat kussens of de bank te leggen. Ook een schilderij of andere wandbekleding in deze kleur kan al een wereld van verschil maken.  

Simpele accessoires

Soms kan een simpel accessoire zoals een kaarsje of een fotolijstje al zorgen voor veel meer warmte, vooral als er een foto in het fotolijstje zit  die jou een warm en/of fijn gevoel geeft. We snappen dat een opgeruimd en lege tafel bijvoorbeeld heel fijn kan zijn maar voor een beetje sfeer kunnen een paar kaarsjes vast geen kwaad. Zet je bijvoorbeeld bij elkaar op een dienblad zodat ze altijd kunt verplaatsen als je daar behoefte aan hebt. En je fotolijstjes? Die kan je ophangen of neerzetten waar je maar wilt.

Meer groen

Nog een simpele aanpassing, meer groen in huis. Veel mensen zijn bang om groen in huis te halen omdat ze denken dat ze geen groene vingers hebben of dat de kamerplanten veel te veel verzorging nodig hebben. Gelukkig bestaan er kamerplanten die dus prima zonder verzorging kunnen zoals de Aloë Vera bijvoorbeeld of varens. Uiteraard hebben ze af en toe wel een klein beetje water nodig maar dat is het ook wel. Kamerplanten bestellen doe je tegenwoordig trouwens gewoon heel simpel online en vergeet ook zeker een gezellige bloempot niet.

Voldoende licht

Last but not least, voldoende licht. Naast al die warme kleuren, leuke accessoires, kamerplanten en bloempotten voor binnen is voldoende licht misschien nog wel het allerbelangrijkste. Zorg dat je ramen niet worden geblokkeerd door bijvoorbeeld donkere gordijnen of andere dingen. En mocht dat nog niet voldoende zijn, zorg dan voor een paar passende (schemer)lampen.