Als jij net als deze schrijver in Rotterdam woont, dan weet je inmiddels wel dat de parken overvol zijn tijdens de zomer, en dat de politie soms zelfs moet ingrijpen. Dus als je je eigen tuin hebt, of een mooi dakterras hebt, maak daar dan vooral lekker gebruik van. Maar toegegeven, dit is niet altijd mogelijk. En soms heb je slechts een klein stukje tuin of terras, en daar moet je het dan mee doen.

Maar uiteindelijk gaat het er allemaal om wat je er precies mee doet. Want ook met een klein stukje ruimte, kan je er heel wat moois van maken. Ik vertel je vandaag over een aantal trucjes die ik heb uitgehaald, en bij buren heb gezien, om je stadstuin, dakterras of ander stukje groen toch heerlijk en een genot te maken.

Tuinsets

Het begint simpelweg bij comfort. Wat wil je namelijk van een tuin wanneer je erheen gaat: dat je lekker kan genieten, achterover kan leunen, en dat stukje zon lekker op je gezicht kan laten vallen. Je kan er uiteraard voor kiezen om een ligstoel te kopen, maar als je net even wat meer ruimte hebt, kies dan voor een tuinset. Zo’n tuinset komt namelijk met een bank, stoelen en een tafeltje. Zo heb je meteen een set die goed bij elkaar past, en je kan meerdere mensen een plek bieden om te zitten.

Barbecue

Je kan er uiteraard voor kiezen om elke keer als je wilt gaan barbecueën om zo’n eenmalige doos te kopen bij de Albert Heijn, maar zeg nou eerlijk, dat is toch niks. Een goeie tuin heeft een barbecue. Bij voorkeur kies je altijd voor eentje op basis van kolen, want dit geeft echt de beste smaak, maar dan moet je wel een tuin hebben.

Want zit je op een dakterras, dan wil je eigenlijk voorkomen dat je met kolen gaat spelen. Als één zo’n kooltje namelijk door je vlonders vallen, dan ben je een gat in je dak aan het branden. Dus ga je het dak op, werk dan met een gasbarbecue!

Maak er wat moois van

Uiteindelijk ben jij de baas van je tuin, dus je kan er zo veel mee doen als je wilt. Heb je beperkte ruimte, meet dan vooral alles goed op. De betere tuinmeubelsites zoals Tuinmeubelland hebben altijd duidelijk aangegeven wat de formaten zijn van bepaalde onderwerpen, dus dan kan je het helemaal goed inplannen.

Veel succes met je nieuwe tuin!