Als je net als velen Nederlanders steeds meer haal verliest naarmate je ouder wordt, kan het een idee zijn om te kiezen voor een haartransplantatie. Met een haartransplantatie zorg je dat je weer je kapsel van vroeger terug kan krijgen. Toch is een haartransplantatie niet iets waar menig Nederlander zo een twee drie aan zou beginnen. Om deze reden wijd ik dit artikel aan dit onderwerp. Ik probeer hiermee het taboe omtrent een transplantatie van het haar te doorbreken. Ten slotte zal ik het nog hebben over op welke wijze je het allemaal kan doen. Zo kun je tegenwoordig online ook al een heel eind komen. Meer hierover lees je in de volgende alinea’s.

 

Het taboe omtrent een haartransplantatie

De reden waarom er een taboe rust omtrent het transplanteren van het haar is voor mij een grote vraag. Het is niet zo dat het iets is dat enorm opvalt en het is ook niet iets dat heel onnatuurlijk is zoals een facelift of iets dergelijks. De enige verklaring die overblijft is dat de gemiddelde Nederlander een haartransplantatie toch een symbool van ijdelheid vindt. Nederlanders zijn natuurlijk van huis uit vrij nuchter en daarom is het (zeker voor mannen) apart om iets aan je uiterlijk te laten doen. Ik vind deze gedachte niet meer van deze tijd aangezien de maatschappij zodanig is veranderd dat het helemaal niet meer zo gek is om dit te doen. In het volgende stukje vertel ik je alles over de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn op dit gebied.

 

Op welke manieren kan je het allemaal regelen?

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je een haartransplantatie kan doen. Ik zal er in dit artikel voor het overzicht drie op een rijtje voor je zetten. Om te beginnen is het mogelijk om met een zogenaamde cosmetische trip naar een land als Turkije te gaan om hier goedkoop deze ingreep te laten doen. De meeste mensen gaan hierbij naar Turkije maar er zijn een groot aantal andere landen die hier een boterham wil mee verdienen. Ik heb hier niet direct iets op tegen maar ik denk wel dat het onhandig is in verband met de garantie om weer helemaal af te reizen naar Turkije in geval van ontevredenheid. Hiernaast kan je het ook gewoon in Nederland doen. In het bijzonder kan je het behalve in een normale winkel ook online een afspraak maken bij een betrouwbare zaak.