In Nederland zijn veel zaken verplicht, en dat is, in de meeste gevallen, maar goed ook. Zo is het verplicht om je goed te verzekeren wanneer je met een gemotoriseerd voertuig de openbare weg betreedt. Dat geldt dus voor auto's, maar ook voor vrachtwagens, motoren, tractors en noem maar op. Het is dus zaak om een verzekering te vinden die past bij jou. Rijd je graag op je motor en heb je het idee dat je wat duurder uit bent met je motorverzekering dan je graag zou willen? Dan kun je je motorverzekering vergelijken. Hiervoor hoef je niet op de motor te stappen. Je kunt dit helemaal online regelen.

Je motorverzekering regel je snel en gemakkelijk online

Nog niet eens zo heel lang geleden moest je, om een motorverzekering af te kunnen sluiten, een afspraak maken bij een verzekeringskantoor. Daar werd dan beoordeeld in welke categorie rijder (onervaren, ervaren, oude rot) jij viel en in welke prijsklasse je motor uit kwam. Hier werd dan een flinke berekening op losgelaten en na het ondertekenen van veel papieren kon jij eindelijk verzekerd en wel de weg op. Maar gelukkig zijn de tijden veranderd. Natuurlijk hebben de verzekeraars nog steeds je gegevens nodig, maar die vul je snel online in. Zo heb je binnen een minuut maar liefst 12 (!) passende aanbiedingen.

Verschillende verzekeringen met verschillende dekkingen

Heb je een zoveelste-hands motor die nog goed is, maar verder niets meer waard? Dan kun je waarschijnlijk toe met een wat goedkopere motorverzekering dan wanneer je een spiksplinternieuwe motor gaat rijden. Ook is het verstandig om te bepalen of je je pak en je helm mee wilt laten verzekeren. De schaalverdeling is eigenlijk net zoals bij een autoverzekering. Deze loopt van Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) tot All risk. Hoe steviger je je motor verzekert, hoe meer geld de verzekering kost, maar hoe meer je uitgekeerd krijgt bij een ongeluk of schade.

Verzekeringen vergelijken duurt geen uren meer

Omdat je online alle gegevens direct kunt invullen, zie je al snel welke verzekering het best bij jou past. Bij je leeftijd, bij de waarde van je motor of bij het aantal kilometers dat je op jaarbasis maakt. Je hoeft geen informatiepakketten op te vragen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. De website is heel duidelijk en overzichtelijk. Wil je een bepaalde verzekeringsmaatschappij meenemen in de vergelijking? Dan kun je dat aangeven. De motorverzekering die écht bij jou en je motor past is dan in een minuut gevonden. Ook het afsluiten van de motorverzekering regel je online.