Ondernemers in Nederland zijn volledig vrij om te kiezen welke energieleverancier ze willen voor hun zakelijke energie. Of je nu energie ZZP hebt of wanneer je voor een MKB of een nog groter bedrijf energie af moet sluiten: de keuze is reuze. Dat is fijn, omdat je op basis daarvan een weloverwogen keuze kunt maken. Tegelijkertijd werkt het grote aanbod van energie minder goed wanneer je snel de juiste leverancier voor jouw bedrijf wilt vinden. Geen enkele ondernemer wil te veel betalen voor zakelijke energie, dus hoe vind je vandaag de dag een voordelige energieleverancier die precies levert wat jij nodig hebt voor een goede prijs? In dit artikel geven we je enkele tips hoe je geld kunt besparen op je zakelijke energierekening in Rotterdam.

Energie vergelijken voor beste deal

De meest eenvoudige tip die we je kunnen geven, is het blijven vergelijken van energie. Veel ondernemers vergeten om ieder jaar meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dat is zonde, want op die manier loop je veel geld mis. Natuurlijk is het aantrekkelijk om niets te hoeven doen en gewoon bij je oude, vertrouwde zakelijke energieleverancier te blijven. Wat veel mensen echter niet weten, is dat ze in dat geval vaak energie afnemen tegen hoge verlengingstarieven. Je contract wordt namelijk altijd automatisch verlengd, maar niet tegen de voordelige tarieven waarvoor je je energie in eerste instantie had afgesloten. Daarom is het belangrijk om ieder jaar even te kijken naar je energiecontract. Hiervoor hoef je zelf weinig te doen: op Energie-Zakelijk.nl vind je een handige vergelijkingstool waarmee je binnen no time weet wat de beste deal is.

Bekijk de vaste energiekosten

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met het bekijken wat de beste aanbieding op het gebied van energie voor jouw zaak is. Hierbij is het goed om te weten dat je altijd naar de vaste energiekosten moet kijken. Dit zijn de leverkosten die je direct aan je energieleverancier betaalt. Voorheen werden dergelijke kosten ook wel het ‘vastrecht’ genoemd. In sommige aanbiedingen worden deze kosten nog niet meegerekend, waardoor het lijkt dat je een hele aantrekkelijke deal te pakken hebt. Ga je aan de slag met een vergelijkingstool dan houdt die software al rekening met dergelijke kosten; bij zo’n tool zie je dus altijd alle kosten, inclusief de leverkosten. Bekijk je zelf de diverse aanbiedingen dan moet je nog wel eens de kleine lettertjes checken. Op basis daarvan kun je een passend en scherp energiecontract vinden voor je bedrijf.

Geld besparen met energie besparen

Als laatste tip willen we je meegeven dat er nog een hele simpele manier is om geld te besparen én om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat is door het besparen van energie op je kantoor. Energie besparen is namelijk niet alleen goed voor de aarde, het is ook nog eens veel beter voor je portemonnee. Stap bijvoorbeeld over op zakelijke zonnepanelen waarmee je uiteindelijk gratis energie kunt opwekken. Natuurlijk moet je eerst investeren in dergelijke zonnepanelen, maar dit heet niet voor niets een investering: die kosten heb je er al binnen een paar jaar uit. Daarnaast stimuleert de Nederlandse overheid bedrijven die dit soort duurzame stappen (willen) ondernemen, waardoor er diverse vergoedingen en subsidies aan te vragen zijn wanneer je zakelijke zonnepanelen wilt aanschaffen. Uiteindelijk ben je dus én goedkoper uit én wek je groene energie op. Dat is wat we noemen een win-winsituatie.