Goed zittende schoenen zijn ontzettend belangrijk als het gaat om je houding en het behoud van een gezond lichaam. Het dragen van een slecht passende schoen, of een schoen van slechte kwaliteit kan in de toekomst voor ernstige klachten zorgen. Waar een slechte zoen in het begin vooral voor een verkeerde lichaamshouding zorgt, uit zich dit later in rug, schouder en andere klachten. Naast je lichaamshouding krijgen je voeten het ook zwaar te verduren tijdens het lopen op slechte schoenen, dit heeft weer een negatieve uiting op je gewrichten. Kortom, met een goede schoen voorkom je een hoop narigheid. En dat goede, comfortabele schoenen ook nog eens stijlvol kunnen zijn bewijzen merken als Gabor en Waldlaufer. 

Schoenen met een schokdempende werking

Bij het uitkiezen van een schoen is het belangrijk om te letten op de zool en of deze een goede demping heeft. Tijdens het lopen vangen je voeten namelijk een enorme klap op bij elke stap die je zet. Met een goede lichaamshouding wordt deze klap opgevangen en verdeeld door het lichaam. Tevens helpt een goede zool met schokdemping hieraan mee. 

Gabor maakt gebruik van verschillende technieken om dit effect te bereiken. Zo zijn de pumps van Gabor schoenen uitgerust met de soft & smart-polster techniek. Deze anatomische gewrichtssteun stimuleert de afrolbeweging van de voet. Tevens heeft dit ook een schok dempende werking, en wordt het omknakken van de enkel voorkomen. Zo kan je met een gerust hart de hele dag op je pumps lopen. Extra sneakers mee is verleden tijd. Niet alleen zijn de pumps van Gabor uitgerust met een zachte polster, ook de andere schoenen zijn uitgerust met een schokdempende techniek. Bijvoorbeeld de soft-move techniek, waarbij je voet na elke stap lichtjes terug veert. Dit is erg prettig voor de delen van de voet die het meest belast worden, zoals de bal van de voet en de hiel. 

Waldläufer schoenen

Zijn de schoenen van Gabor toch niet helemaal jouw smaak? Neem dan eens een kijkje bij de schoenen van Waldläufer. De schoenen van Waldläufer zijn net zoals de schoenen van Gabor uitgerust met een zool waarin een schokdempende werking zit. Waldläufer schoenen doet dit door middel van luchtkussentjes die in de zolen verwerkt zijn. 

Beide schoenen zijn verkrijgbaar in meerdere wijdtematen, welke aangegeven staan met een letter. Breedtematen H en K zijn geschikt voor de bredere voeten. Dit zorgt voor meer ruimte bij de tenen, de bal van de voet en de wreef. Zo zitten je voeten niet meer knellend in een schoen, maar hebben zij genoeg ruimte om te ademen en te bewegen.