Je kent het wel, dat heerlijke kopje koffie tijdens het ontbijt. Een kopje koffie dat je heerlijk rustig opdrinkt om de dag te beginnen. Een betere start bestaat bijna niet. Maar we drinken vaak koffie ook overdag tijdens het werken, rond een uur of 10 omdat het dan koffie tijd is of juist na het eten in de avond omdat we dan de dag gaan afsluiten om daarna even te gaan ontspannen. Een kopje koffie kan natuurlijk verschillende betekenissen hebben. Maar je wilt gewoon dat ene lekkere kopje koffie hebben.

 

Wat voor kopje koffie is jouw favoriet?

Het begint allemaal bij die ene speciale boon. De koffiebonen. Want je we hebben allemaal een persoonlijke smaak. De een houdt juist ervan als de koffie goed bitter smaakt, de ander wilt graag een wat soepeler smaak hebben en de ander wilt een echte intense koffie smaak. Er zijn veel verschillende koffiebonen te vinden die zorgen voor verschillende smaken. Wanneer je werkt met verse koffiebonen, dan is het ook nog belangrijk waarop de maler afgestemd staat. Want ook dit heeft effect op de smaak doordat hierdoor de doorlooptijd van de koffie wordt bepaald.

 

Melk, suiker of liever een cappuccino?

Zoals hierboven al genoemd, heeft iedereen zo zijn eigen smaak met de koffie. De een drinkt het liefst een zwarte koffie. De ander wilt er wat melk of suiker in of zelfs allebei. Je hebt ook nog de espresso genieters die graag een kleine bom cafeïne naar binnen willen krijgen. De mensen die een klein kopje koffie als de espresso kunnen waarderen maar liever minder cafeïne willen maar juist meer die volle koffie smaak? Daar schenken we natuurlijk de ristretto in. Al flink wat varianten die nu genoemd worden. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. We hebben ook nog de mensen die graag een cappuccino drinken, en naar mijn mening mag daar absoluut geen suiker in. De melk verzacht te smaak natuurlijk al. Buiten dat, is er ook nog de latte machiatto en de koffie verkeerd. Vaak denken mensen dat deze twee hetzelfde zijn, mar dat zijn ze absoluut niet. Bij de latte wordt de melk eerst ingeschonken, krijgt het wat rust zodat de melk en schuim scheiden waarbij de koffie wordt gegoten. Bij een koffie verkeerd gaat de koffie erin en wordt daarna het melkschuim geschonken. En heb je mensen die in het weekend wat net meer willen genieten en het wat zoeter willen? Dan hebben we daar altijd nog de cappuccino met chocolademelk schuim. altijd een goede vervanger.