Soms kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet wanneer het gaat om het uitkiezen van een goed tafelkleed. Al helemaal als we het hebben over op zoek gaan naar de juiste tafelkleed voor je tafel. Je moet daarbij de juiste afmeting hebben om het geheel een stijlvolle vertoning te geven. Met een paar tips kun je ervoor zorgen dat je de juiste en beste tafelkleed krijgt. In de volgende alinea’s zullen er nuttige tips worden aangedragen om je een eindje te helpen. 

 

De juiste vorm 

Het eerste wat je moet vasthouden is dat er verschillende maten tafelkleden zijn. Daarnaast heb je ook verschillende vormen. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed kijkt naar de vorm van het tafelblad alvorens je overgaat om een geschikte tafelkleed te kopen. De verschillende vormen zijn onder andere rechthoekig, rond, standaard ovaal, ellipse vormig of anders. Een tafel met een ovale vorm is in de basis afgeleid van een ronde tafel. Door een recht stuk tafelkleed te plaatsen komt de ovale vorm meer tot uiting. Zo kun je spelen met de verschillende modellen en vormen tafelkleden. Daarnaast is het zo dat tafellakens in verschillende maten aangeleverd kunnen worden. Wat je zelf kunt bepalen is hoeveel cm je tafellaken over het blad naar onderen mag hangen. Indien je dit niet zo uit het hoofd kan bepalen, dan kun je een oude tafellaken nemen en zelf inschatten hoe laag je dit wil hebben. Mocht je geen geschikte maat vinden, dan kun je eventueel ook een tafelkleed op maat bestellen.

 

Overhanging

Om goed te kunnen vaststellen hoeveel centimeter je tafellaken mag overhangen hangt van verschillende zaken af.  Beschik je bijvoorbeeld over stoelen die een armleuning hebben en onder de tafel schuift, dan is het advies om 10 centimeter per zijde te nemen.  Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de armleuning van je stoelen de tafelkleed wegtrekt wanneer die onder de tafel geschoven wordt. Al deze aspecten moet je zeker in acht nemen om ervoor te zorgen dat het geheel een nette afwerking heeft. 

 

Laat je informeren

Wanneer je twijfelt kan het zeer nutig zijn om informatie in te winnen. Neem contat met een specialist op en laat je vertellen wat wel en wat niet handig is. Een tafelkleed gaat over het algemeen erg lang mee en kost per avondmaal nauwelijks geld. Je kunt daarom beter wat langer zoeken en op zoek gaan naar een tafelkleed die waarde toevoegt aan het interieur.