We gaan weer op vakantie! Tenminste, wanneer dat weer veilig kan. Er zijn vooralsnog niet heel strikte regels in de EU maar als ze er wel zijn, hebben we ons eraan te houden. We zoeken ons vakantieplezier dan elders of stellen een tripje uit tot het volgende jaar, dat is het immers toch bijna. Een vakantiebestemming die het altijd goed doet, lang en kort, is Spanje! In deze blog vertel ik je over een bezoekje aan één van de mooiste steden daar. Lees je mee?

Meer over Sevilla

Sevilla! De stad van de bekende Flamenco dans! Maar er is hier nog van veel meer te genieten. Deze plek ligt in het zuiden van Spanje en is daarom een heerlijke vakantiebestemming. Een stedentrip Sevilla is een perfect uitje binnenin je vakantie in Spanje of een leuke reis op zich. Er is genoeg te beleven voor een paar dagen en toch is het niet overweldigend. Hier heerst de balans van rust en plezier, daar ben je toch naar op zoek als je op vakantie gaat?

Geniet van de cultuur

Zoals ik al zei, is dit de stad van de Flamenco. Er is hier heel veel te beleven als het om de Spaanse cultuur gaat. Dat maakt deze plek zo divers. Zo kijk je je ogen uit als het om de architectuur gaat. Alles is prachtige versierd en in goede staat. Je waant je in het oude Spanje en ziet tegelijkertijd hoe het zich mengt met de moderniteit van nu. Leer van de geschiedenis en zie de kunst, die is hier namelijk overal te vinden!

De heerlijke keuken

En na een dag rondkijken, hebben jullie natuurlijk hartstikke honger. Nou daar weten de Spanjaarden ook wel raad mee. Ga lekker bij een restaurantje op het terras zitten, geniet van het namiddagse weer en bestel de tafel vol met verschillende heerlijke tapasgerechten. Proef van alles een beetje, en vergeet vooral de Spaanse wijnen niet!

Superleuke activiteiten voor iedereen

Of je nu met oudere mensen of jonge mensen op pad bent, in Sevilla en de omgeving is genoeg te beleven. Er is voor iedereen wat. Zwemmen? Dat kan! Naar het aquarium of een museum? Ook dat kan, en nog meer daarbuiten en er tussenin. Niemand hoeft zich te vervelen in deze wereldstad vol geschiedenis en entertainment. Sluit de dag af met een Flamenco voorstelling, dan kan je dat ook weer van je bucketlist strepen. Authentieker wordt het niet!