De tuin is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een woning. Het is namelijk de plek waar je kunt ontspannen, genieten van het buitenleven en je huis verbinden met de natuur. Bovendien kan een mooie tuin ook veel waarde toevoegen aan je woning. Helaas is het onderhoud van een tuin vaak erg tijdrovend en kostbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om je tuin goedkoop en snel te onderhouden, zonder dat je er veel tijd in hoeft te steken. 

Het gazon is een belangrijk onderdeel van de tuin. Het geeft de tuin een rustige en verzorgde uitstraling. Een goed onderhouden gazon is niet alleen mooi om te zien, maar ook fijn om op te lopen en te spelen. Met de juiste zorg en aandacht kun je de show stelen met een prachtig, dicht en gezond gazon. Maar hoe zorg je voor een prachtig gazon? Bemesten is van cruciaal belang. In deze blog bespreken we uitgebreid waarom het bemesten van het gazon zo belangrijk is. 

Waarom bemesten?

Een gazon krijgt het soms zwaar te verduren. Een gazon bemesten zorgt ervoor dat de bodem de aandacht krijgt die het verdient. Hierdoor zorg je voor een mooie, dichte en gezonde grasmat. Met de meststoffen van MOOWY kun je voor jouw gazon zorgen. Bemesten is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw gazon. Het zorgt ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat om het gras te laten groeien. Daarnaast vermindert bemesten het risico op uitdroging en schade door insecten en plagen. Er zijn verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, dus kies degene die het beste bij uw gazon past.

Wanneer bemesten? 

Het gazon bemesten wordt vaak 3 á 4 keer per jaar gedaan. In de vroege zomer, in het voorjaar, eventueel in de late zomer en als afsluiter nog een keer in het najaar. Door het gazon in de lente te bemesten, maak je het gras als het ware wakker na de winter en stimuleer je de groei van het gras. En door in de zomer te bemesten, zorg je ervoor dat het gras ondanks droge periodes toch mooi blijft. 

De start van een prachtig gazon

Als je net een nieuw huis hebt gekocht of je tuin opnieuw wilt aanleggen, is het belangrijk om te weten welk graszaad het beste bij jou past. MOOWY graszaad is geschikt voor elk bodemtype. Daarnaast is MOOWY graszaad verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan hoogwaardig graszaad voor speelgazons, tot prachtige siergrassen, schaduw gazons en graszaad voor herstel van je gazon.