Voor veel mensen is reizen naar zuidoost Azië een absolute droom. Je komt in aanraking met andere soorten mensen en culturen. Maar een reisje naar de andere kant van de wereld, daar kun je niet zomaar aan beginnen. In deze blog vertel ik je hoe je zo’n grote reis aan kan pakken. Lees je mee?

De grote steden gezien

Ook Thailand staat bekend om een paar grote steden met de hoofdstad Bangkok als kroonjuweel. Dit is waarschijnlijk de plek waar je op aanvliegt als je naar Thailand gaat. Het is het zeker waard om een paar dagen in deze miljoenenstad te verblijven. Een enorme cultuurshock maar wel heel erg interessant. Er is genoeg te zien en te beleven. Lees je goed in als het gaat om veiligheid en tips voor toeristen. Zo weet je zeker dat je een goede tijd hebt en niet voor de karretjes van de stad wordt gespannen, dat kan je als toerist immers zo gebeuren.

De perfecte bestemming bestaat niet

We zeggen altijd dat er geen perfecte vakantiebestemming bestaat, en dat klopt. De meeste plekken hebben hun eigen kwaliteiten maar ook dingen die ze missen. Dat is in Thailand niet anders. Gelukkig is dit land perfect voor de doorreiziger. Je kan het hele land doorreizen, per bus of trein of per eigen auto. Bezoek ook de eilanden onderin als je dat leuk vindt.

Geniet van de cultuur

Wanneer je op bezoek gaat in een ander land, is het van belang dat je oog en respect hebt voor de cultuur die daar heerst. Handig dus om je daar eerst over in te lezen voor je gaat, zo weet je wat je kan verwachten en word je niet zomaar verrast. Die cultuur kan je ook nieuwe ideeën en inspiratie geven. Zo wordt er vaak vanuit een hele andere hoek naar het leven en gewoontes gekeken wanneer je aan de andere kant van de wereld bent.

Opgelet en voorbereid

Zorg er wel voor dat je al je onderzoek dus van tevoren hebt gedaan, zo weet je ook of je een Visum Thailand nodig hebt of dat je zo op pad kan. Zeker wanneer je een verre reis gaat maken, is het belangrijk dat je dit soort dingen grondig en ver van tevoren uitzoekt. Zo weet je ook of een visum Indonesië aanvragen nodig is. En als je er op tijd bij bent, loop je ook niet het risico dat het visum er niet op tijd voor je reis is, dat zou helemaal zonde zijn en we gaan natuurlijk graag relaxed op reis.