Wanneer je lekker aan het werk wilt, dan moet je werkplek wel aan wat eisen voldoen. Allereerst heb je een betrouwbare internetaansluiting nodig. Hiervoor bestel je heel simpel een UTP kabel via een goede webshop. Ook moet het licht goed zijn, niet te fel, niet te zwak. Daglicht werkt het fijnst, maar niet iedereen heeft die luxe. Zorg dus dat het licht op je werkplek goed instelbaar is. Die voorkeur is voor iedereen anders, dus een dimmer is echt geen overbodige luxe. Je ogen zullen er blij van worden en jij ook. Want met goed licht is werken een stuk minder vermoeiend.
UTP kabel

Zitten wordt vaak onderschat

Het was van de week nog in het nieuws: wij Nederlanders zijn kampioen zitten. Dat is nu niet direct iets om trots op te zijn. Zitten kan namelijk gewoon heel slecht voor je zijn. Maar wanneer je kiest voor een actieve zit, in een goede bureaustoel, dan kun je tijdens je werk je buikspieren trainen. Als je echt slim bent, dan doe je net als ik: ik heb een elektrisch hoog-laagbureau. De hoogte kan dus variëren. En hier pas ik mijn stoel op aan. De ene keer zit ik op een trainingsbal, de andere keer op een bureaustoel en dan weer op een soort zit/sta-kruk. Dat werkt voor mij prima. Op die manier heb ik maar weinig last en ben ik, ondanks mijn computerwerk, toch regelmatig in beweging.

De hoogte van je monitor

Ieder mens is verschillend. Het kan dus zomaar zijn dat jij totaal niet lekker kunt werken aan het bureau van je collega. Misschien wel omdat de monitor niet op de juiste hoogte voor jouw nek en ogen staat. Dat kan veel klachten geven. Stel dus je eigen werkplek echt in naar jouw lijf. Naar hoe jij lekker kunt werken. Op de meeste kantoren is de afspraak ook dat mensen niet mogen frutselen aan elkaars werkplek. Dit om ziekteverzuim en blessures te voorkomen.

Je voeten hebben ook een plek nodig

Het is belangrijk dat je je voeten goed plat op de grond of op een voetensteun kunt zetten. Dit zorgt voor een actieve zithouding en maakt dat je veel minder (snel) last zult krijgen van je rug en je nek. De hoogte van je stoel en je bureau zijn daarom belangrijk. Deze moeten echt op jou worden afgesteld. Bijvoorbeeld door een ergotherapeut. Op die manier kun je je werk veel langer volhouden en zul je ook productiever zijn voor je werkgever.