Heeft een van je werknemers tijdelijke een auto nodig of heb je de behoefte aan een zeer flexibel inzetbaar wagenpark? Heb je al gekeken naar normale leaseplannen, maar is deze looptijd te lang voor jouw bedrijf? In dat geval kan shortlease wellicht een uitkomst bieden voor jouw zakelijke situatie. In dit artikel vind je meer informatie over shortlease.

 

Shortlease, wat is dat?

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het principe van het leasen van een auto. Leasen is ook wel te vergelijken met het huren van een wagen. Het bedrijf waarbij je een leaseplan hebt lopen, heeft de auto in haar bezit. Jij leent de auto eigenlijk van dit bedrijf voor een vast bedrag per maand. Meestal hoef je daarna nergens meer naar om te kijken: schade, pechhulp en verzekering worden voor je geregeld. Vaak loopt zo’n leaseplan voor een langere periode, meestal minstens een jaar. Soms past een lange looptijd niet bij je plannen als ondernemer of wil je liever flexibel blijven. In dat geval biedt een short lease uitkomst. Dit is hetzelfde principe als een normaal leaseplan, behalve dat de looptijd veel korter is. Voor shortlease zakelijk kan je bijvoorbeeld na één maand al op ieder moment je contract opzeggen, zonder dat daar extra kosten bijkomen.

 

Shortlease zakelijk, voor verschillende situaties

In vele gevallen kan het handig zijn een shortlease voor een auto af te sluiten. Weet je als ondernemer of MKB’er bijvoorbeeld dat je in bepaalde periodes van het jaar tijdelijk meer mensen moet aannemen? Heb je een auto van de zaak aangeschaft, maar komt deze met een lange levertijd, bijvoorbeeld door het huidige chiptekort? Als je echt afhankelijk van een auto bent, kan je moeilijk zonder. Met een shortlease vind je mobiliteit die past bij je (veranderende) behoefte.

 

Wat voor auto’s kan je shortleasen?

In principe kan je iedere auto shortleasen die je wilt, maar per bedrijf is het afhankelijk welk aanbod ze hebben qua wagenpark. Qua prijs moet je denken aan tenminste 350euro in de maand, maar afhankelijk van de auto kan de maandelijkse prijs aardig oplopen. Bedenk wat voor auto bij je bedrijf past. Wordt de auto gebruikt om ook klanten mee te bezoeken? Wellicht ga je dan voor een iets ander model dan als je er alleen van kantoor naar huis mee hoeft te rijden.

 

Kortom, een shortlease contract kan een uitkomst bieden in bepaalde zakelijke situaties. Het is hetzelfde principe als een normaal leaseplan, alleen dan zit je er in dit geval minder lang aan vast.