We hebben altijd het liefst een huis waarin we helemaal tot rust kunnen komen, dat zou ook moeten. Maar te vaak zijn we in huis ook ongemakkelijk of onrustig. Dat heeft vaak te maken met onbewust gedrag of de keuzes als het gaat om ons interieur. In deze blog geef ik je wat tips zodat jij van jouw huis ook een oase van rust maakt. Lees je mee?

Zachte stoffen en kleuren

Als er iets is dat het huis een fijne en comfortabele uitstraling geeft dan moeten dat zachte structuren zijn. Denk maar eens na, tapijttegels geven een veel zachtere uitstraling dan stenen tegels doen. Zo werkt het eigenlijk met alles. Ook met kleuren. Felle of donkere kleuren komen heel dominant en schreeuwerig over terwijl je dat met pasteltinten helemaal niet hebt. Tijd dus om van die tapijttegels restpartij in huis te halen en zo een beginnetje te maken aan je ‘zachte’ huis.

Een plek van rust

Zoals ik al zei, moet je huis een plek van rust zijn. De afgelopen anderhalf jaar hebben we enorm veel thuisgewerkt en voor sommige mensen is dat niet iets wat nu weer terug naar vanouds gaat. Met thuiswerken creëren we weer nieuwe mogelijkheden voor onszelf en over het algemeen zijn we er ook heel erg blij mee. Maar het kan ook tegen je gaan werken. Bijvoorbeeld als ruimtes in huis je stress geven omdat je daar vaak werkt. Werk daarom nooit in ruimtes die bedoeld zijn voor ontspanning zoals de slaapkamer. Als je de luxe hebt, richt dan één ruimte in huis in voor werk. Zo kan je werk en privé toch een beetje gescheiden houden.

Wat heb je voor extra’s nodig?

Daarnaast is ieder mens anders en hebben we dus ook allemaal andere wensen en behoeftes. Door aan bepaalde wensen en behoeftes te voldoen, zorgen we ervoor dat het leven in huis gemakkelijker en daardoor vaak ook comfortabeler wordt. Ben je niet zo goed ter been en heb je een trap in huis? Denk dan eens aan de installatie van een traplift, om maar iets te noemen. Want een zacht en comfortabel huis wordt zo ook een huis dat precies op maat is voor jou en zo ook gebruiksvriendelijker wordt om in te wonen.

Daarnaast heeft een huis ook tijd nodig. Ben je net verhuist? Dan kan alles nog een beetje kaal en afstandelijk worden. Als je gewend bent, gaat dat vanzelf over en met deze tips al helemaal!