Heb je altijd al gedroomd van een stralende glimlach? Dan is het plaatsen van facings misschien wel de oplossing voor jou. In dit artikel vertellen we je alles over deze behandeling en hoe Tandartspraktijk Diemen je kan helpen met het plaatsen van Facings in Amsterdam.

Wat zijn facings en waarom kiezen voor deze behandeling?

Facings zijn dunne laagjes tandkleurig materiaal die op je tanden worden geplaatst om het uiterlijk van je gebit te verbeteren. Ze worden voornamelijk gebruikt om verkleurde, beschadigde of onregelmatige tanden te corrigeren. Facings kunnen gemaakt worden van composiet of porselein, afhankelijk van je wensen en budget.

De keuze voor facings kan verschillende redenen hebben. Zo kun je ontevreden zijn over de kleur, vorm of stand van je tanden. Met facings krijg je een natuurlijk ogende glimlach die er prachtig uitziet en je zelfvertrouwen een boost geeft.

De voordelen van facings voor je glimlach

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het plaatsen van facings. Ten eerste zorgen ze voor een directe verbetering van je glimlach, zonder dat er ingrijpende behandelingen nodig zijn. Daarnaast is het plaatsen van facings vrijwel pijnloos en is het resultaat langdurig. Tot slot kunnen facings aangepast worden aan de kleur van je eigen tanden, waardoor het resultaat er natuurlijk uitziet.

Hoe verloopt het plaatsen van facings bij de tandarts in Diemen?

Voordat de facings geplaatst worden, zal de tandarts eerst een uitgebreid gesprek met je voeren over je wensen en verwachtingen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en kan de behandeling beginnen.

Het plaatsen van facings gebeurt meestal in een of twee afspraken, afhankelijk van het type facing dat je kiest. Composiet facings kunnen vaak in één afspraak geplaatst worden, terwijl porseleinen facings meer tijd in beslag nemen.

De stappen van het plaatsen van facings

De eerste stap is het voorbereiden van de tanden. Hierbij wordt een klein laagje van de tand afgeslepen om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt er een afdruk van je gebit gemaakt, die naar het tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd. Hier worden de facings op maat gemaakt.

Wanneer de facings klaar zijn, worden ze door de tandarts op je tanden bevestigd met een speciale lijm. Na het plaatsen van de facings zal de tandarts nog enkele aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en je glimlach er stralend uitziet.

Onderhoud en nazorg voor een langdurig stralende glimlach

Om zo lang mogelijk van je facings te kunnen genieten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Dit betekent dat je je gebit dagelijks moet reinigen, net zoals je dat met je natuurlijke tanden doet. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig op controle te gaan bij de tandarts.

Tips voor het verzorgen van je facings

Enkele tips voor het verzorgen van je facings zijn: poets je tanden minimaal twee keer per dag, gebruik een zachte tandenborstel en flos regelmatig. Vermijd daarnaast het bijten op harde voorwerpen, zoals pennen of noten, om beschadiging van de facings te voorkomen. Tot slot is het belangrijk om niet te veel druk uit te oefenen op je facings, bijvoorbeeld door knarsen of klemmen.

Met de juiste zorg en aandacht zul je jarenlang plezier hebben van je facings en kun je genieten van een stralende glimlach!