Je slaapkamer moet, net als de rest van je huis, echt voelen als een thuis. Jij moet hier na een lange dag er naar uit gaan kijken om in je bed te mogen kruipen. Je moet er lekker uit gaan rusten en het moet voelen als jouw plekje. Een lekker bed, een mooi bureau; alles moet kloppen. Wij gaan je hierbij helpen en na het lezen van deze blog weet je precies hoe je dit aanpakt. 

De kleuren

Je begint allereerst bij de kleuren. Je moet voor jezelf een kleurenplan maken en op basis hiervan keuzes gaan maken voor je meubilair en inrichting. De kleuren zijn zeer belangrijk. Zo geven sommige kleuren zoals blauw je energie, en andere kleuren laten je rustig worden. Ook geven kleuren ruimte of juist niet. Zo laat wit een kamer groter lijken, en donkerdere kleuren maken je kamer juist wat kleiner. Matcht de kleuren ook goed bij de rest van je kamer als je vervolgstappen onderneemt. Ook bij de veel vergeten raambekleding, kijk eens witte houten jaloezieën of neem een duo rolgordijn op maat

Stijl 

Ja, we beginnen eerst bij de kleuren en dan pas bij de stijl. Gek? Wat ons betreft niet. Kleuren zijn namelijk belangrijker dan de stijl in onze ogen. Jij mag daar natuurlijk gerust anders over denken! Maar goed, genoeg subjectiviteit van onze kant; het is jouw beurt. Ga er eens over nadenken in welke stijl je je slaapkamer wil omtoveren. Heb je houten balken in je dak? Wil je die behouden? Ga dan voor een landelijke stijl. Wil je lekker minimalistisch en zo min mogelijk afleiding? Modern simplistisch is dan iets voor jou. Kijk van tevoren of je dit wel écht wat vindt door een moodboard te maken. Je hoeft geen super professioneel moodboard te maken, zolang maar duidelijk wordt wat de richting is die je op wil. 

Accessoires

Tuurlijk, met je stijl en je kleuren kun je je kamer al een behoorlijke persoonlijke touch geven. Maar wil je je persoonlijkheid écht laten doorschemeren in je kamer? Maak dan hiervoor gebruik van accessoires. Probeer de juiste accessoires zo in te zetten die maken dat iemand die je kamer voor het eerst ziet al meteen ziet dat het jouw kamer is. Je kunt dit doen met leuke foto’s, beeldjes, schilderijen; alles is mogelijk. Het is helemaal aan jou hoe je het doet, maar maak het niet te druk!