Er zijn op dit moment grote problemen in de wereld. Hier zijn vele voorbeelden van te bedenken. Eén van de meest urgente problemen die er op dit moment zijn, is het milieuprobleem. Als mensheid gaan we namelijk totaal niet goed om met de aarde. Door de hoeveelheid producten die wij met zijn allen consumeren raakt de aarde als het ware beschadigd. Dat wil zeggen dat er simpelweg veel meer grondstoffen en dergelijke worden gebruikt dan de aarde terug kan geven. Olie is hier een goed voorbeeld van. Het duurt ontzettend lang voordat olie op een natuurlijke manier ontstaat. 

 

Daarentegen wordt er door ons als mensen erg veel olie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat bepaalde stoffen die jarenlang onder de grond lagen nu in de natuur terecht komen. Hierbij gaat het dan om stoffen als koolstof. Met koolstof op zich is weinig mis, maar als koolstof de verbinding maakt met zuurstof, kan dit erg schadelijk zijn voor het milieu. Je krijgt dan onder andere koolstofdioxide, ook wel bekend als CO2. Deze stof zorgt ervoor dat de aarde sneller opwarmt. Dit is erg schadelijk voor het milieu en daarom is het zaak dat wij als mensen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. 

 

Verbruik zo min mogelijk fossiele brandstoffen

Door zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken, kunnen wij als mensen een grote impact maken op de staat van het milieu. Je kunt niet van anderen verwachten dat zij stoppen met het gebruiken van fossiele brandstoffen als je dit zelf nog wel doet. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar manieren om je te verplaatsen zonder deze brandstoffen te gebruiken. Je zou dan bijvoorbeeld een Gazelle e bike kunnen aanschaffen. Met een elektrische fiets kun je je namelijk relatief snel en gemakkelijk verplaatsen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Gazelle is lang niet het enige merk dat elektrische fietsen maakt. Je kunt bijvoorbeeld ook een Cortina elektrische fiets aanschaffen. 

 

Verbruik zo min mogelijk energie voor je woning

De meeste mensen brengen verreweg het meeste schade aan het milieu toe door het energieverbruik van hun woning. Dat is niet gek aangezien deze in de winter altijd verwarmd moet worden en er in het donker altijd verlichting nodig is. Om te voorkomen dat je het milieu hiermee ernstig belast, is het een goed idee om eens kritisch te kijken naar je eigen woning. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er meer isolatie nodig is of dat je zonnepanelen op je dak kunt leggen. Dit soort aanpassingen zijn op de langer termijn goed voor je portemonnee, maar bovenal is het belangrijk om dit te doen voor het milieu.