De wereld ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren. We hebben meer regels te volgen als samenleving en meer rekening te houden met elkaar. Veel mensen, waaronder ikzelf, hoopten dat het tegen deze tijd allemaal een beetje onder controle was zodat we dierbaren weer konden zien met de feestdagen. Helaas is dat niet zo en moeten we het dit jaar allemaal een beetje anders vieren. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Voorbereiding voor feest

Alles draait om de voorbereiding. We kunnen dit jaar helaas niet alles spontaan doen. Voor sommige mensen is dit een opgave, maar als je tijdig begint, kan je een hoop gedaan krijgen. Ook als je normaal niet van het plannen bent. Zo moet je van tevoren boodschappen halen op een tijd dat het niet te druk is en je bedenken met wie en hoe je de feestdagen gaat vieren. Zo sta je niet voor verassingen en kan je de veiligheid waarborgen.

Een feestje alleen

Ik heb al veel mensen gehoord die van plan zijn om kerst dit jaar met hun eigen huishouden alleen te vieren. In sommige gevallen betekent dat dus echt helemaal alleen. Op de vraag of ze dat niet eenzaam vinden, zeggen ze allemaal van niet. Het is wel lekker rustig en een stuk minder stress. Je hebt echt even de tijd aan jezelf en je hoeft niets. Dan gaan zij na de kerst even bij een familielid op bezoek, die hebben dan vaak ook meer ruimte en tijd na de feestdagen.

Op afstand samen

Vier je kerst liever wel met anderen dan moet je de regels goed in de gaten blijven houden. Zo mag je vaak een beperkt aantal mensen uitnodigen buiten je eigen huishouden. Hoeveel mensen dit zijn, staat op de website van de Rijksoverheid. Houdt ten alle tijden voldoende afstand. Dit betekent niet dat het ongezellig hoeft te zijn. Je ziet elkaar, kan samen kletsen en zelfs op afstand dansen en zo deze speciale momenten in het jaar vieren.

Ander tip

Wil je familie zien maar het risico klein houden? Kijk dan voor korte contactmomenten. Met een middagborrel zorg je al dat je het in een kleiner tijdvak blijft. Een borrelpakket kan je kant en klaar kopen en is ook leuk om van te genieten met je eigen huishouden of zelfs om alleen uit te proberen. Wie weet wat er voor lekkers allemaal in zit.