Elektrische mamafietsen

 

Iedere mama kent het wel: het gehannes om je kinderen op de elektrische fiets te krijgen.  Ene kind achterop, andere in het zitje voorop. Op zich kan het wel, maar echt handig is het niet. En dan hebben we het nog niet eens over topzware fietsen die om dreigen te vallen, huilende kinderen en tot gevolg. Je besluit om nóóit meer met je kinderen op de fiets te stappen.

Komt je dit bekend voor? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wist je dat er speciale elektrische mamafietsen op de markt zijn? Met elektrische mamafietsen nemen een hoop ongemakken weg!

Waarom elektrische mamafietsen?

Zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten mag je samen op de fiets stappen. Een kinderzitje op een elektrische damesfiets monteren is een optie, maar niet ideaal. Vaak is het frame niet stevig genoeg en bestaat de kans dat de bagagedrager door het extra gewicht afbreekt. Elektrische mamafietsen hebben een verstevigd frame met extra ruime instap, waardoor je gemakkelijk op en af kunt stappen. Elektrische mamafietsen zijn uitgerust met een dubbele standaard, zoals bij een motor, en een stuurslot. Hierdoor staan elektrische mamafietsen extra stabiel en is de kans op omkiepen beperkt tot een minimum. Het stuur van elektrische mamafietsen zijn breder dan bij normale damesfietsen.

Elektrische mamafietsen hebben nog één groot voordeel ten opzichte van normale mamafietsen. Door de elektrische trapondersteuning fietsen deze alsof je altijd wind in de rug hebt. Elektrische mamafietsen zijn voorzien van een motor in het voorwiel en een accu onder de bagagedrager. Door de trapondersteuning maken elektrische mamafietsen het mama’s (en papa’s natuurlijk) een stuk gemakkelijker. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een fietstocht maken: op de elektrische moederfiets van Stella wordt dit een fluitje van een cent!

Waar koop je een goede elektrische mamafiets?

Elektrische mamafietsen zijn te koop bij een e-bike specialist en diverse webshops. Stel je weinig eisen aan een elektrische mamafiets en is de prijs het belangrijkste? Dan is online aanschaffen een optie. Hou er wel rekening mee dat veel online aanbieders de elektrische mamafiets als bouwpakket afleveren. Je moet de fiets zelf afmonteren. Bevalt de elektrische mamafiets je niet? Dan moet je zelf zorgdragen om de fiets te retourneren. Ons advies is om een e-bike specialist te bezoeken en je hier de elektrische mamafietsen te bekijken. Je bent hier verzekerd van kwaliteit en service bij onderhoud.