Als je vroeger een bepaald voertuig wilde gebruiken, was het noodzakelijk om dit te kopen. Indien je hier niet genoeg geld voor had, was het voor jou niet mogelijk om deze auto te gebruiken. Dit is allemaal erg logisch, maar toch is hier op een bepaald punt verandering in gekomen. Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om jarenlang gebruik te maken van een voertuig zonder dat dit op enig moment jouw eigendom is. Dit wordt ook wel leasen genoemd en kan in sommige gevallen erg voordelig zijn. Als je bijvoorbeeld graag een motor wilt, is het zeker de moeite waard om uit te zoeken of leasen iets voor jou is of niet. 

Hoe gaat leasen in zijn werk?

Het leasen van een motor werkt redelijk simpel. Je kunt ervoor kiezen om een leasecontract af te sluiten voor een bepaalde motor. Dit betekent dat je de motor niet officieel in je bezit hebt, maar wel dat je deze voor een bepaalde periode mag gebruiken. Je betaalt dan maandelijks een bedrag zodat je gebruik mag maken van de motor. Een leasecontract wordt voor een bepaalde tijd afgesloten. Dit gaat meestal om een aantal jaren. 

 

Wanneer het contract is afgelopen, moet je de motor weer inleveren bij het leasebedrijf aangezien de motor nog steeds eigendom is van dit bedrijf. Het is daarom van belang dat je er rekening mee houdt dat een motor die je leaset nooit echt van jou is. Toch kan het erg voordelig zijn om een motor te leasen. Wanneer je een motor koopt, moet je deze motor verzekeren. Bij het leasebedrag zit de verzekering, maar ook een aantal andere kosten inbegrepen. Dat is erg voordelig voor veel mensen.

Zekerheid

Als je een leasecontract hebt voor een motor heb je veel zekerheid. Het is namelijk zo dat je maandelijks een vast bedrag betaalt aan het leasebedrijf. De enige kosten die je verder nog hoeft te maken zijn de kosten van de brandstof die je verbruikt. Dit betekent dus dat de motorverzekering, de wegenbelasting, maar ook de kosten van het onderhoud van de motor allemaal voor de rekening van het leasebedrijf zijn. Je weet dus zeker dat je niet ineens voor hoge kosten komt te staan als de motor kapot gaat.

Een motor kopen

Er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan het kopen van een motor. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die maandelijks zo min mogelijk kosten willen maken. Daarom betalen zij liever in één keer het hele bedrag om de motor aan te schaffen. Toch moet je in dat geval ook een hoop maandelijkse kosten betalen. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om de wegenbelasting en de verzekering van de motor te betalen.