Met de regelmaat van de klok lees je wel ergens een verhaal van iemand die na het verhuren van een woning met heel wat schade en financieel verlies achterbleef. De woning werd gedurende de huur niet onderhouden zoals het hoort, er werd aanzienlijke schade toegebracht aan de woning of er is maandenlang een huurachterstand opgebouwd. Het is dus helemaal niet ondenkbaar dat je erg twijfelt of jij dit risico wel wilt nemen. Toch is verhuren de beste optie als je niet meteen definitief afscheid wil nemen van de woning. Je huis verhuren aan expats is een goede oplossing die tal van voordelen biedt en dit zonder de vele risico’s die je op de gewone particuliere verhuurmarkt neemt.

Wat houdt het verhuren aan expats in?

Mensen met een heel specifiek beroepsprofiel worden vaak over de hele wereld ingeschakeld omwille van hun verregaande ervaring en expertise, ook in Nederland. Voor een periode van enkele maanden tot zelfs enkele jaren gaan ze in een buitenlands bedrijf werken en krijgen ze hierdoor het statuut van expat. Het is voor deze mensen erg belangrijk dat ze, ondanks het feit dat ze in een vreemd land verblijven, toch een thuisgevoel kunnen creëren. Jij kunt hen hierbij helpen door hen je woning te verhuren voor de periode dat ze hier verblijven.

Hoe pak je het aan?

Als je beslist hebt dat je huis verhuren aan expats de beste oplossing is om je huis een nieuwe bestemming te geven, is het natuurlijk zaak om de juiste huurders te vinden. Expats gaan heel vaak al op zoek naar een huis voor ze aan hun buitenlandse opdracht beginnen en het is dus voor jou niet evident om deze mensen op het spoor te komen. Hiervoor kun je maar beter samenwerken met professionele makelaars die hier ervaring in hebben én die over een uitgebreid netwerk aan potentiële huurders beschikken.

Wat zijn de voordelen voor jou als eigenaar?

Expats komen alleen of met hun gezin in een vreemd land terecht en willen hier voor een bepaalde periode een thuis opbouwen. Een plaats waar ze tot rust kunnen komen en waar ze de nodige privacy hebben. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ze erg dankbaar zijn tegenover een woningeigenaar die hen die kans biedt. De expats zullen er dan ook alles aan doen om jouw woning goed te onderhouden, wat jou alleen maar voordeel oplevert. In veel gevallen is het trouwens ook het bedrijf waar de expat werkt dat instaat voor het betalen van de huur, wat jou dan weer de zekerheid geeft dat je elke maand de huur zult ontvangen.