Rotterdam staat bekend om zijn innovatieve karakter en duurzaamheid speelt hierin een grote rol. In deze stad vind je allerlei duurzame initiatieven die bijdragen aan een groenere wereld. In dit artikel nemen we je mee op een tour langs drie duurzame parels van Rotterdam: VHC Venlo, Zonnepanelen advies en Sandra Skeus.

1. VHC Venlo: Duurzaamheid in de horeca

VHC Venlo is een horecagroothandel die zich inzet voor duurzaamheid. Ze geloven dat duurzaam ondernemen de toekomst is en dat de horeca hierin een belangrijke rol speelt. VHC Venlo biedt haar klanten een breed assortiment aan duurzame producten, zoals vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en gerechten met seizoensgebonden groenten.

a. Hoe VHC Venlo bijdraagt aan een groener Rotterdam

Naast het aanbod van duurzame producten werkt VHC Venlo ook op andere manieren aan een groener Rotterdam. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van elektrische bestelwagens voor de bezorging van hun producten. Ook werken ze samen met lokale leveranciers om de CO2-uitstoot te verminderen. In hun bedrijfspand in Rotterdam wordt energie bespaard door middel van zonnepanelen en een warmtepomp. Zo draagt VHC Venlo op verschillende manieren bij aan een duurzame horecasector in Rotterdam.

2. Zonnepanelen Adviescentrum: Energie van de toekomst

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het Zonnepanelen Adviescentrum helpt je bij het kiezen van de juiste zonnepanelen en het vergelijken van offertes. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

a. Tips voor het kiezen van de juiste zonnepanelen

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt en het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het Zonnepanelen Adviescentrum helpt je hierbij met onafhankelijk advies. Enkele tips die ze je kunnen geven: let op het rendement van de panelen, kies voor een betrouwbare leverancier en houd rekening met je dakoppervlak en de ligging van je woning. Zo haal je het maximale uit je investering. Vergeet niet om VHC Venlo, Zonnepanelen advies en Sandra Skeus in gedachten te houden bij het kiezen van jouw zonnepanelen!

3. Sandra Skeus: Inspirerende duurzame ondernemer

Sandra Skeus is een Rotterdamse onderneemster die zich inzet voor duurzaamheid. Ze is ervan overtuigd dat iedereen een steentje kan bijdragen aan een groenere wereld en probeert met haar bedrijf duurzame oplossingen te bieden voor alledaagse problemen. Denk hierbij aan het aanbieden van duurzame producten of het organiseren van workshops om mensen bewust te maken van hun impact op het milieu.

a. Haar visie op een duurzaam Rotterdam

Sandra Skeus gelooft dat een duurzaam Rotterdam mogelijk is als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Ze ziet het als haar missie om mensen te inspireren en te motiveren om duurzamer te leven. Door samen te werken met andere duurzame ondernemers en initiatieven, zoals VHC Venlo en het Zonnepanelen Adviescentrum, wil ze laten zien dat een groenere stad binnen handbereik ligt. Met haar enthousiasme en passie voor duurzaamheid is Sandra Skeus een inspiratiebron voor velen.