Je hebt een motorrijbewijs en een motor. Je bent er echter nog niet. Je mag nog niet de weg op. Het is namelijk erg belangrijk om een motorverzekering te hebben nog voordat je besluit te gaan rijden. Dat is zelfs verplicht. Waar moet je dan voor gaan? Zoek gerust op een all risk verzekering motor, want dat is het beste van het beste! Benieuwd waarom dit de allerbeste keuze is? Dat zul je gaan lezen in deze blog. Lees daarom maar heel snel verder en kom erachter waarom jij voor een all risk verzekering motor zou moeten gaan. Informatie waar je iets aan zult hebben, gegarandeerd.

Dit is een all risk verzekering

Je bent lekker met je motor aan het rijden als je per ongeluk niet zo goed op let. Je veroorzaakt een botsing met een andere bestuurder. Wat gebeurt er in deze situatie? Dat is een klein beetje afhankelijk van je verzekering. Wat er sowieso gebeuren zal is het volgende: de andere bestuurder pakt een schadeformulier en deze wordt ingevuld. In de beschreven omstandigheden is de schade volledig jouw fout. Je bent sowieso verzekerd voor de schade aan anderen, want dit is verplicht. De schade die de ander heeft opgelopen, zal dan ook worden betaald via jouw verzekering. Of je eigen schade verzekerd wordt, dat hangt er vanaf. Ben je slechts WA verzekerd of heb je een all risk verzekering motor? Bij deze laatste situatie zal de schade van je eigen voertuig worden vergoed. Anders draai je volledig zelf op voor de kosten.

Waarom je voor een all risk verzekering motor moet gaan

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden. Het antwoord is zelfs stiekem al te vinden in de vorige alinea. Om die rede zal er daarom hier niet al te diep op worden ingegaan. Een all risk verzekering is het beste type motorverzekering om te nemen omdat dan ook je eigen schade wordt vergoed. In het geval dat jij degene bent die schade maakt dan natuurlijk. Maakt iemand anders de schade dan betaal je sowieso niks van je eigen geld.

Hoe je de beste motorverzekering vindt

Een tip hierbij: neem vooral een kijkje bij verschillende vergelijkingssites. De ene maatschappij zal duurder zijn dan de ander en wellicht heb je nog te maken met mooie acties. Je zou hiernaar kunnen kijken en vervolgens kies je hier simpelweg de beste uit. Een tipje van de sluier om zo maar even te zeggen.

Dit was het korte artikel over de all risk verzekering motor. De beste motorverzekering die je maar kunt krijgen. Ben jij de veroorzaker van een ongeluk en heeft jouw voertuig hierbij schade opgelopen? Dan hoef je de reparatiekosten echt niet zelf te betalen! Je verzekering doet dit voor je. Dit is niet het geval als je geen all risk verzekering hebt. In dat geval zul je de kosten wel volledig of deels uit eigen zak moeten betalen. Maakt iemand anders de schade? Dan is het weer een heel ander verhaal en betaal je zelf natuurlijk sowieso niks aan kosten.