Handelen op de financiële markt kan veel voordelen hebben. Je kan een aardig rendement behalen op je inleg, maar ook krijg je meer kennis en inzicht van de financiële markt en bedrijven. Als je wilt gaan handelen op de financiële markt, dan kan je dit doen door het kopen van aandelen, grondstoffen, cryptomunten, obligaties, etfs en valuta’s. Om toegang te krijgen tot de financiële markt, moet je gebruik maken van een broker. Een broker is namelijk een tussenpersoon die namens jou handelingen gaat uitvoeren op de financiële markt. Als een beginner word je namelijk gezien als een zolderkamer belegger en is het zonder broker onmogelijk om te handelen op de financiële markt. Als je een broker gaat kiezen, dan is het erg verstandig deze te vergelijken met de andere mogelijkheden. Maar hoe doe je dat? Hier vind je daar meer informatie over. 

 

Vergelijkingswebsite

Op het internet zijn duizenden verschillende vergelijkingswebsites te vinden. Zo zijn er ook websites die zich volledig richten op het vergelijken van de honderden verschillende brokers. Op deze manier kun je eenvoudig achterhalen of een broker zijn afspraken nakomt, want je kan namelijk de reviews van andere personen vergelijken en doorlezen. Ook weet je precies welke broker het goedkoopst is in transactiekosten en wisselkoersen. Vaak kan je op deze vergelijkingswebsites zoals compareallbrokers.com ook allerlei nuttige informatie over de broker vinden. Zo kan je eenvoudig weten waar het bedrijf gevestigd zit en wanneer het opgericht is. Ook weet je direct of je kan handelen met Metatrader. Dat is zeer handig als je wilt gaan handelen in forex. 

 

Nederlandse broker 

Veel mensen die geen verstand hebben van de financiële markt, kiezen ervoor om bij een Nederlandse broker te gaan handelen en beleggen. Dat is zeker niet zo gek want een Nederlandse broker wordt automatisch meer vertrouwd dan een broker uit Cyprus of Malta. Helaas zijn de systemen en gebruikersinterface van de Nederlandse brokers gemaakt om het voor beginners zo makkelijk mogelijk te maken. Het is bij deze Nederlandse brokers niet mogelijk om te handelen met Metatrader. Als je dus een professionele handelaar of belegger bent, dan kan je het beste naar een Amerikaanse broker zoeken waar je wel met Metatrader kan handelen. Amerikaanse brokers zijn vaak ook goedkoper dan Europese brokers. Niet alleen op de transactiekosten, maar ook op andere kosten zoals wisselkoersen. Houd er wel rekening mee dat niet alle Amerikaanse brokers Europeanen accepteren.